Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý kovář Mikeš se vydává do světa na zkušenou ve společnosti mlynářského pomocníka Matěje a pacholka Ondry. Na cestě za třemi zakletými princeznami se mladíci utkají s potměšilou babiznou, s kouzly a nástrahami Černého krále a především s vlastním pokušením. (Magic Box)

Recenze (345)

Zagros 

všechny recenze uživatele

O statečném kováři je z dalších pohádek z dětství, která mě spíš děsila. Tvůrcům se povedlo vytvořit temnou atmosféru, která rozhodně není pro nejmenší. Pohádku jsem si užil až jako starší, když už jsem se tolik nebál ošklivé ježibaby a tísnivé hudby. :-) Každopádně pohádka měla napínavý příběh, zmíněnou temnou atmosféru, dobré obsazení tři hlavních postav, slušnou výpravu a exteriéry a přinesla i nějaké to poučení. Pro nejmenší děti bych ji určitě nedoporučoval, ale těm starším by se líbit mohla, stejně jako dospělým, kteří mají duši dítěte a občas ještě věří na pohádky. :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku mám velmi rád. Leckdo si na ni ani nevzpomene a sleduje pouze ,,nové,, pohádky, či osvědčené klasicky, ale já se vždy právě těším na ,,O statečném kováři,,. Vždy tu je taková poutavá atmosféra (dalo by se říci až temná/pochmurná a chvílemi i úsměvná) a opět zvítězí dobro nad zlem a zároveň se ukáže i slabost lidských bytostí a jejich spravedlnost a že ne každému lze věřit. 4z5 ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pohádka s temným příběhem. I ten hudební doprovod ho pěkně vystihnul. Nejdříve jsem považovala obsazení Pavla Kříže do role kováře Mikeše za vtip. Postupem času se ukázalo, že mu ta role sedla, i když teda nevypadá, že právě opustil posilovnu, hubeňour jeden. Petr Čepek byl taky velmi dobře zvolen do role čaroděje. Jako malá jsem se této pohádky bála. I v této době ji zrvona moc dvakrát nevyhledávám. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Taková malá klasika. Pohádka je dobrá a docela temná, ale bohužel mi k dokonalosti chybí to že ono se vlastně nic moc nestane a najednou je konec. Prostě mi přijde, že závěrečný souboj mezi Černým králem a Mikšem mohl být jinak a lépe udělán...ale vzdávám hold Petru Čepkovi. Asi nějak podobně sem si představoval krále Havrana, když sem četl Jonathana Strange a pana Norrela. Jen bez těch černých třpytek na nose:-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se pohádka strašně líbí, i dodnes. V dětství jsem ji sledoval velice často. Pavel Kříž, coby hlavní hrdina filmu zaujme nejvíc. Pohádka má skvělý příběh, dobré herce, dobré pohádkové a strašidelné scény a i tu hudbu. Jen konec filmu mi přišel trošku divný, ale to je detajl. Celkově pohádku hodnotím na 92% = ***** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Větrný mlýn, který roztáčel Jiří Knot jako Matěj se nachází na kopci nad obcí Kuželov u Strážnice. (Stocki)

Reklama

Reklama