Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (488)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak dlouhý film o něčem tak "banálním?" Ridley Scott je samozřejmě skvělý režisér a herce si umí vybírat, ale tohle mohlo být klidně o hodinu kratší. Mapuje to osudy rodiny Gucciů od roku 1978-1997. Během té doby dochází k mnoha vzestupům i pádům, a i k pár hnusným podrazům. Zaměřuje se jak na osobní věci, tak firemní. Ústřední dvojici hrají Adam Driver a Lady Gaga. Adam se jako Mauricio postupně snaží převzít firmu a vymanit ji ze starých zaběhlých kolejí. Během toho se mu ale rozpadne manželství a se svou rodinou se také stihne rozhádat. Jak to celé skončí asi všichni víme... Jareda Leto bych tu teda vůbec nepoznal. :D "Moje jméno mi nevezmete!" ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama i pro lidi kterým svět módy nic neříká - pro ně je House of Car...ehm, Gucci možná vlastně i lepší, protože nejspíš netuší jak dopadne. Ridley dokáže budovat dramatickou scénu jako málokdo na světě a má k tomu i herce, kteří svými výkony vyloženě žadoní o oscary (je to zvláštní, ale ona ta Lady Gaga vážně umí hrát). Až si říkám že bych od něj vážně rád viděl ještě nějakou epickou gangsterku. U ní by ani nevadila ta přestřelená stopáž - skoro tři hodiny na historku o jednom partnerském vztahu jsou trochu moc, zvlášť když se tahle story ani nesnaží o žádný přesah a prostě "jen baví". 7/10 ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo Miloš Forman robil vo svojich životopisných filmoch z nie práve fotogenických hercov úplných frajerov, Ridley Scott naopak necháva pôsobiť Adama Drivera, ktorý mi vždy prišiel ako svojrázny sympaťák, dosť odpudivo. Nehovoriac o tom, že ide o herca, ktorý má za sebou vyspelú vzťahovku Marriage Story, ale u Gucciovcov hrá plytké scény paródie na manželstvo, ako napríklad, keď ho žena oblečeného stiahne za sebou do vane so sviečkami za patričnej dávky chichotania. (Slovo "plytké" nie je použité náhodne. Okrem klišé situácie som sa zamýšľal aj nad faktom, že obsadená vaňa musí byť preňho naozaj zúfalo malá. Lady by teda pod ním asi čoskoro dogágala.) Moje rozčarovanie však môže mať na vine téma, ktorá ma nezaujíma. Tak do negatívneho hodnotenia nepôjdem, lebo príbeh asi bol úmyselne podaný neprívetivo. Ja len nemám vôľu to analyzovať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Please, you can call me... seňora Gucci." R. Scott má stále čo ponúknuť a stále to vie. Do filmu napratal množstvo hviezd a dokázal to ukočírovať. V menších úlohách zažiaril každý. Al Pacino, J. irons i trochu kritizovaný J. Leto, ktorý to možno herecky prehrával, ale mne sa jeho pošahaný magor páčil a občas ma pobavil. Samostatnou kapitolou je hlavná dvojica A. Driver a L.Gaga. Driver za posledné 2-3 roky naozaj právom vystrelil do top kategórie hercov. L. Gaga ma však svojím výkonom odrovnala najviac. Popravde ako speváčku som ju neznášal a prvé zmienky o herectve som bral s úškrnom ako L. Dicaprio. No úsmev mi zmrzol. Mýlil som sa a L. gaga zažiarila ako diamant. Jednoducho ju nejde prehliadnuť, táto rola jej sadla dokonale. Celkovo veľmi pozerateľný a divácky vďačný film, ktorý aj pri tv premiére určite priláka mnoho divákov. 80%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já bych snad nad těmi čtyřmi hvězdami i váhal, ale asi potřebuji kompenzovat ty kraviny, co tu píšou ostatní o nekonečné nudnosti a falešných přízvucích. Klan Gucci je klasické rozmáchlé drama se skvělými herci a přitažlivým tématem, které jsme měli v minulosti tak rádi, ale dneska už vyžadujeme, aby se dva obří roboti spolu mlátili, jinak nás filmy nebaví. Na jednu stranu se kritizuje, že je film nudný a zdlouhavý, na straně druhé se kritizuje, že snímek přeskakuje některé části. Že by diváci ocenili, kdyby se po dvou a půl hodinách z toho ještě na další hodinu a půl stala detektivka? Pochybuji. Spíš by asi nejradši přeskočili to všechno předtím a měli jen tu detektivku. Já jsem asi v tom týmu, kde bych i ocenil, kdyby to bylo delší, protože někdy se třeba upeče nějaká dohoda, je střih, mám za to, že je třeba druhý den a ono je to o tři roky později. Film ale rozhodně není nudný. Děje se v něm spousta zajímavých scén, zabrousíme v podstatě do několika žánrů a nad tím vším ční odér mafiánského filmu ála Kmotr. Musím vyzdvihnout úžasný herecký výkon Stefani Germanotty, ta paní je opravdu skvělá. Změnila tvář pop music a má na to stát se klidně herečkou no. 1. Líbil se mi ostatně ale i Adam Driver (a samozřejmě i ty legendy, co tam hrajou s nima). Ano, není to výjimečný film, ale je to kvalitní film a 70 % je málo. ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Slavná replika: „Father, son and House of Gucci,“ kterou Lady Gaga pronesla již v prvním traileru filmu a která se stala rázem ikonickou, byla improvizací, kterou se následně Ridley Scott rozhodl nechat ve finální verzi. (hansel97)
  • Lady Gaga povedala, že režisér Ridley Scott často mal počas záberu spustené až 4 kamery súčasne, čo je jeho typickým štýlom, ktorý šetrí čas. (Arsenal83)
  • Film se natáčel od února do května 2021 během třetí vlny covid-19 pandemie v Evropě. Natáčelo se v Itálii ve městech Řím, Miláno a Florencie, ale také na jezeře Como a v italských Alpách ve městech Gressoney-Saint-Jean and Gressoney-La-Trinit, kde se natáčelo také v údolí Aosta, které mělo znázorňovat švýcarský St. Moritz. (hansel97)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama