Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Citlivý, krásny film. Podľa skutočnej udalosti. To zanecháva ešte silnejší dojem. Veľmi, veľmi, veľmi sympatická ústredná dvojica ktorej by som tak rada dopriala happy-end. Realistický pohľad na armádu, v ktorej nie sú len samí záchrancovia vlasti ale aj niekoľko psychopatov. Film som si zohnala kvôli Lee-mu, ale ten príbeh ma totálne dostal. 8,5/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o citlivých věcech citových. A taky o hře na vojáčky, o stupiditě, nesnášenlivosti a ubohé homofobii, kteréžto debilní lidské vlastnosti ve spojení s iq vymaštěného vojáckého mozku a alkoholickým raušem vedou zákonitě k marné tragedii... Lee Pace v roli Calpernie (aka Scottie) je prostě skvělý(á!) a stejně tak Troy Garity v roli (až příiš) citlivého pěšáka, který - ač dnes již v principu je americká armáda formálně velmi tolerantní k sexuálním menšinám - v prostředí citové tuposti a >zeleného chlapství< vlastně ani nemá příliš šanci... Prostě skvělý film o >jiné< lásce, s naprosto civilními a lidsky uvěřitelnými hereckými výkony, film (ač jako televizní produkce), kterému vlastně ani není co vytknout... ()

Reklama

Sonnik 

všechny recenze uživatele

She was the only man he ever loved. Ufff... Nevím co mám psát. Dojemné, šokující. Poprvé jsem to viděl v televizi ve filmovém klubu na ČT2 kdysi pozdě v noci a usnul jsem u toho. Po dlouhé době shánění jsem to viděl už znova celé a opravdu mě tenhle film nutně profackoval. Zelené mozky vs. "tabu". Cítil jsem v tom nějaké špatné vyvrcholení, ale to co přišlo na konci ******. "Does it make me a freak if I'm in love with a freak? " ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já mít syna, jenž se časem ukáže spíš dcerou v cizí kůži a místo držení míče ho bude zajímat, jak udržet melodii, nevím, jak to skousnu. Jenže tenhle flák není o tom, jak se s odlišností a nezařaditelností ratolesti vyrovnají rodiče, ba ani o tom, jak to zvládne ona sama, ani o tom, jak náročný a vzácný musí bejt, když taková bytost najde v životě štěstí a lásku. Není ani zrcadlem nastavující mi vtíravou otázku považuju-li někoho takovýho za „zrůdu“, protože vím, že ač bych nezvolila tak expresivní výraz, normální ani příjemný mi to není. Tenhle film je o něčem, co se může ve chvíli, kdy někdo jako „ona“ už najde konec od šňůrky životního štěstí, jevit nepodstatný – je o předsudcích ostatních. O jejich nízkým intelektu, lásce, pokrytectví, nenávisti k vlastnímu já za "zakázaný" city a o maskování onoho faktu za agresi, o strachu z neznáma, o udržení předpokládaný reputace a o válkách, který smrtelná kombinace těhle aspektů prohraje zničením členů vlastní strany barikády ještě dřív, než se vůbec ta ryze testosteronová armáda dostane k nepříteli. Je o tom, že lidi (ač je nikdo nenutí to přímo chápat), místo aby přáli radost i těm s menším štěstím nebo děkovali bohu, že právě oni nebyli terčem jeho ironickýho smyslu pro černej humor, se serou do něčeho, co jim vůbec nepřísluší a podle jejichž křesťanský „dobrotivý“ víry ani na Zem nepatří. Je o tom, že lidi jsou kurvy…a láska zabíjí. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Až mě to překvapilo, jak to bylo hezké. Strhující děj, vynikající herci, skvělá hudba (od J.P. Kaczmareka, který dostal za hudbu pro Hledání Země-Nezemě loni Oscara). Když si člověk uvědomí, že to byl televizní film, tak teda klobouk dolů. Spousta filmů (a nejen českých) uváděných v kinech nesahá tomuhle kousku ani po kotníky. Prostě moc příjemné překvapení. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama