Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nádherný a tragický příběh o na první pohled netradiční lásce, které vstoupila do cesty lidská omezenost a nenávist. Perfektní a přesvědčivé výkony Garityho a Pace, skvělý Hatosy a ten plešatý vidlák. Pochvalu si zaslouží rovněž maskéři, kteří vytvořili Calperniu, které to jako ženě slušelo. Začátek byl takový sušší, ale pak začal příběh gradovat, a i když jsem věděl, jak to dopadne, tak i přesto jsem byl až do konce napnutý jak struna. Vedle Transameriky jeden z nejlepších filmů svého žánru. Zkrátka film, u kterého zamrazí o to víc, protože je natočen podle skutečné události. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* V době, kdy zrovna sleduju seriál Pose, se mi dostal do rukou i tento starší film, který s ním sdílí podobné téma - transsexuality. Vysoké hodnocení tentokrát podpořím, protože si ho rozhodně zaslouží ... za sebe musím pochválit přesvědčivé herecké výkony, zejména i ve vedlejších rolích. Na to, že se jedná o televizní snímek, tak jde o velmi kvalitní provedení. Věřím, že díky tomu , by mohl film oslovit široké publikum a být poučný a osvětový. Doporučuji, i když po shlédnutí Vám nebude určitě moc veselo. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události: to mě vždycky zaujme. Tohle je tragický příběh, jak se divák dozví hned v první minutě, a k smutnému konci vše neodvratně směřuje. Přesto pak ale člověka zamrazí. Výkon Leeho Pace je úžasný, fakt jsem nevěděl, na koho se to koukám, to jsem zjistil až na YouTube po konci filmu. ()

widla 

všechny recenze uživatele

No tak to jo! Říkala jsem si, to zas bude typický happyend-zůstanou spolu i přes to, že jde jejich láska proti proudu-ale světe div se! Totální šok mě ale čekal na konci, kdy se odkrývaly dnešní osudy postav...až do konce filmu jsem netušila, že je natočen podle skutečných událostí! To mi otevřelo oči... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raz, cestou do prace som videl na ceste lezat hovno. V rannom opare sa z neho este kurilo a ja som ostal v nemom uzase nad tymto carokrasnym okamzikom. Jarny opar, k nebu stupala ta nezamenitelna aroma a jemne odtiene hnedej sa len hrali na orosenom asfalte! V hlave mi hucam Mike Oldfiled a Vangelis a ja som sa vplyvom tohoto carokrasneho momentu musel opat zamyslat na zakladnymi otazkami ludskej existencie. "Odkial som? Odkial som prisiel a kam smerujem? Bol som uz predtym? Alebo som predtym nebol?" ZaplatStefanDusan ma z tohoto hlbokeho filozofickeho tranzu vytrhla duchapritomna otazka 120 kg susedky : "hele, sakra ty cumis do hovna"? No atak som musel svoje filozofovanie prerushit a ist zase do prace. Jo a hovorite, ze aj k filmu by som nieco mal napisat? Jo, tak snad len strucne : ciste agro a xbliti. 3 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)

Reklama

Reklama