Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raz, cestou do prace som videl na ceste lezat hovno. V rannom opare sa z neho este kurilo a ja som ostal v nemom uzase nad tymto carokrasnym okamzikom. Jarny opar, k nebu stupala ta nezamenitelna aroma a jemne odtiene hnedej sa len hrali na orosenom asfalte! V hlave mi hucam Mike Oldfiled a Vangelis a ja som sa vplyvom tohoto carokrasneho momentu musel opat zamyslat na zakladnymi otazkami ludskej existencie. "Odkial som? Odkial som prisiel a kam smerujem? Bol som uz predtym? Alebo som predtym nebol?" ZaplatStefanDusan ma z tohoto hlbokeho filozofickeho tranzu vytrhla duchapritomna otazka 120 kg susedky : "hele, sakra ty cumis do hovna"? No atak som musel svoje filozofovanie prerushit a ist zase do prace. Jo a hovorite, ze aj k filmu by som nieco mal napisat? Jo, tak snad len strucne : ciste agro a xbliti. 3 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ač filmu rozhodně nelze upřít fenomenální herectví a velmi emotivní závěr, tak mi z nějakého důvodu kráter v srdíčku po shlédnutí nezůstal. Snad je to kontroverzním tematem, či poněkud častými transsexual výstupy na jevišti, nebo místy citelnou TV produkcí. Nekonvenční osudová love story patrně určená pro diváky, kteří nejsou duševní kriplometi. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Film ma hneď na začiatku vystrašil. A veľmi! Bál som sa, že čo to idem pozerať za koninu (prepáč). Predsudky ktoré vždy boli, sú a budú hrajú v tomto filme prvú ligu. Jeden sa vedel s predsudkom vysporiadať a druhý nie. Aj tak si myslím, že toho spolubývajúceho najviac sralo, že je homosexuál a nevie stým bojovať. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hustý knedlík . . . jedna scéna ma obzvlášť vzala a keby sa podarilo viac rozviť túto "psychologickú" rovinu dilemy mladého barryho, tak by to bol ešte hustejší knedlík . . . keď niekto dobrovoľne vstúpi v 17 do armády (a tvrdí, že vylúpil banku) nemôže to mať tam hore všetko v poriadku; a kto na to doplatí? jeden nezvyčajne zamilovaný mladík; osudovo tragické; skoro až rómeo-júliovské; ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo husté...Skvélé herecké výkony (Lee Pace v roli Calpernie - klobouk dolu), netradiční a působivý milostný příběh a opravdu velice drsný konec. Nejzajímavější postava byla pro mne jednoznačně Fish. Byla opravdu mistrovsky ztvárněná a napsaná (pomíjím fakt, že je film natočen podle skutečných událostí - tato postava je scénáristovým triumfem). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama