Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Film, co jde až na kost věci, měl být rozhodně uveden v kinech. Podobný TELEVIZNÍ film se asi častokrát nevidí. Pořádně ani nevím, co bych k tématu měla říct, film ve mně zanechal tolik dojmů, jen těžko si lze všechny myšlenky urovnat v hlavě. Snad jediné: považuji se za poměrně tolerantního člověka, i když čestně přiznávám, že setkat se tváří v tvář s transexuálem, také bych nevěděla, jak reagovat. Ale po shlednutí tohoto fantastického filmu už vím jedno jistě, že skutečná zrůda nemusí být nutně ten, o kom se to říká. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Výborný, syrový, silný film, u kterého byste řekli, že scénárista trošku povolil uzdu fantazii a vymyslel příběh o lásce, která by jen stěží mohla v reálném světě vzniknout. A ona přesto vznikla. Film o skutečné události, u kterého bych byl radši, kdyby nebyl nikdy natočen, protože by to znamenalo, že... ale proč psát víc. Prostě se na něj podívejte. ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Muž a "žena"....Barry a Calpermia. Jak jednoduché to mohlo být.... Vojín Barry Winchell, nováček na základně. Obyčejný kluk s cílem stát se vojákem měsíce. Calpernia, "tanečnice" v gay clubu. On okouzlen jejím ženstvím a ona zmatena jeho zájmem. Kolik rozpaků a předsudků musel Barry asi překonat, než zazvonil u jejích dveří. Kolik úsilí asi stálo Calpernii než uvěřila, že je pro něho přitažlivá a že ji miluje právě takovou jaká je. Jenže ještě je tu společnost spoutaná předsudky a konvencemi, základna plná "kamarádů" a lidská závist a zloba. "Jsem zrůda když miluju zrůdu?" Možná nepůsobivější otázka celého dramatu. Co asi cítil vojín Winchell když ji vyslovil? A co cítila jeho dívka? Dívka, která se toužila stát dívkou....... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice silný romantický film natočený podle skutečné události je postaven na vskutku originálním příběhu. Barry Winchell je obyčejný muž, jehož život se změní po jeho nástupu do armády, se svou jednotkou naštíví bar kde tančí transvestité a on se do jednoho z nich pomalu zamiluje. Kromě opravdu velice dobrých hereckých výkonů a skvělého hudebního doprovodu dělá z tohoto filmu skvělé dílo výborný scénář, jenž ani jednou nezadrhne na nepovedeném dialogu, vše se odehrává velice věrohodně, vývoj postav je skvěle rozepsán a vykresluje se pomalu ruku v ruce s hlavní příběhovou linií. Musím říci, že Vojákova dívka patří mezi jeden z nejslepších snímků, který jsem měl to štěstí spatřit. ()

widla 

všechny recenze uživatele

No tak to jo! Říkala jsem si, to zas bude typický happyend-zůstanou spolu i přes to, že jde jejich láska proti proudu-ale světe div se! Totální šok mě ale čekal na konci, kdy se odkrývaly dnešní osudy postav...až do konce filmu jsem netušila, že je natočen podle skutečných událostí! To mi otevřelo oči... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama