Reklama

Reklama

Samsara

  • Česko Sansára (více)
Trailer
Itálie / Francie / Indie / Německo, 2001, 138 min

Obsahy(1)

Mladý budhistický mnich Tashi se po letech strávených v klášteře a meditacích rozhodne oženit s mladou dívkou Pemou a žít s ní na vesnici. Život mimo klášter je ale mnohem složitější než si myslel. Poznává sexuální vášeň, žárlivost, nevěru, zradu, mstu a bídu. Sám musí hledat odpověď na věčnou otázku, zda je důležitější zasvětit svůj život duchovnu (meditacím), nebo žít obyčejným životem plným emocí a citů, ve kterém je těžké najít hranici mezi dobrem a zlem. Natáčení tohoto filmu trvalo 7 let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Film sa mi občas zdal trošku trhane strihaný. Ale s tým sa dalo zmieriť. Nakoniec hodnotím film ako prínosný a tým pádom nadpriemerný. Erotické scény v prvej časti filmu na mňa pôsobili príjemne. Dobrá kamera, sympatickí herci a typ konca, ktorý mám rád a niekedy mi lezie na nervy. Čo myslela, manželka ex-mnicha svojími slovami na konci filmu. Ako to pochopila hlavná postava a ako sa rozhodla? Nie je niekedy rozhodnutie pre duchovný život sebectvom a útekom pred zodpovednosťou? "Jak zabránime kapce vody, aby nevyschla?" ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Sledování jsem ukončil chvíli po tom, než jsem si uvědomil, že jsem koupil jiný film(asi hodinku jsem trpěl), než jsem zamýšlel. Větší pičovinu jsem snad roky neviděl. Netvrďte mi, že tahle sračkoidní hovadina vznikala 7 let. Já bych ji sfoukl za odpoledne, kdybych měl k dispozici podobné prostředí. Kdybych neměl, tak bych byl s filmem hotov přibližně za týden. Když si vzpomenu, že jsem film kupoval na ulož.to alespoň 20 minut, tak je mi toho času od srdce líto. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* nikdo nemůže čekat, že film z buddhistického Tibetu bude mít svižný děj, tak i já si ho vybral spíš ze zvědavosti. Rozhodně dobře představuje místní komunitu a mentalitu. Byl kladen větší důraz na autenticitu, ale o to víc chybí v příběhu. Kdo hledá tu správnou duchovní cestu, nebo by chtěl jen meditovat, tak to stejně pochopí až na místě - stačí si zajít do kteréhokoliv buddhistického chrámu. Ale zpět k filmu - ten oživují krásné záběry na pustou rozlehlou krajinu a občas kazí trikové záběry jako je na úvodu. Za mě lepší tři hvězdy a znovu bych si ho už nepustil [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mě nijak nenadchl a říkala jsem si, že z toho nic nebude, ale čím dál víc se mi děj začínal líbit. Nakonec jsem dala plný počet hvězdiček, protože si je tento film ode mne zaslouží. Životní cesta buddhistického mnicha, který se zamiloval a rozhodl se žít se svou vyvolenou ... Neotřelý a zajímavý příběh, určitě doporučuji. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh odohrávajúci sa v severnej Indii sa môže stať fakt iba mníchovi. Rozhodnúť sa medzi - životom duchovna, plný meditácií, odriekania a askétizmu a na druhej strane život svetský, plný vášní, emócií, útrap - je určite ťažké. Vtiahnutie diváka do deja je však plytké. Nestačí na konci premlieť niečo o osude, ktorý ako kvapka putuje do mora duší. Namiesto toho tu máme dlhé zábery na bežné činnosti dňa a tiež miestne zvyky, ktoré však v takom množstve nepatria do hraného filmu, ale do dokumentu, cestopisného dokumentu. Pritom spracovanie nie je zlé, teda až na tie dlhé nič nevypovedajúce pasáže, ktoré dokopy vytvárajú pridlhú stopáž. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama