Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vizuální mág a pořád bohužel mizerný filmař (Brabec) vsadil na herecké začátečníky - psy z útulků. Na jednu stranu chvályhodné. na stranu druhou je až s podivem, jaké haló kolem filmu je. Teda. Ne nijak obrovské, ale více méně jde pouze o televizní film. Brabcův vizuální rukopis je hodně znát, ale použití některých technik pro mě bylo absolutně k nepochopení a pouze mě rušilo. Příběh samotný byl fajn, ale prostě jen další domů běžící pejsek, kterých američani natočili tunu. Že je ale ten náš věnován pejskům z útulků, je ale hodno lehce nadprůměrného hodnocení. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Coby pejskař, vlastně páníček od útulkového psa, který byl týraný, zlomený, bázlivě agresivní, lidmi zcela zrazený, jemuž jsme dali domov, začali jej socializovat, pracovat na něm a ukazovat mu, že život s fenkami, lidmi či dětmi může být i psina, hodnotím tento film nejen jako snímek, ale také na základě emocí, které dokáže vyvolat snad v každém, kdo někdy měl čtyřnohého parťáka do života. Oceňuji herecké výkony Bolka Polívky, Evy Holubové či Richarda Krajča, hudbu, kameru, aranžmá scén i příběh. Chválím samozřejmě též herecký projev Gumpů 1-4. :) Tento snímek má v sobě určité poselství i lidství. Není to sice kvalita typu Hačikó, ale výsledek českého snažení rozhodně není zahanbující. Naopak. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetla, takže nemohu hodnotit, jak se povedlo ji převést na filmové plátno. Pokud se mám vyjádřit čistě k filmu, tak musím říci, že asi jediné, co se mi na něm líbilo, bylo přítomné zvířectvo, respektive některé záběry na něj. A celkově bych ocenila nápad (zfilmovat příběh zvířete a pokusit se divákovi zprostředkovat něco z jeho uvažování). Dějově to bylo na můj vkus dost slabé, herecké výkony většinou takové nijaké nebo dost nepřirozené (tedy ty lidské), z některých přehnaně rozzářených záběrů jsem měla pocit, že každou chvíli oslepnu, hudba byla většinou přehnaně dramatická a výrazná, monology ústředního hrdiny Gumpa na mě působily často příliš učebnicově, nepřirozeně. Na konci mě hrozně štvalo, že než jsem si přečetla, jaké byly osudy zúčastněných psů, popisek vždycky zmizel a zjistila jsem prd. Ale nevím, možná jen nejsem správná cílová skupina a své nadšené diváky si tenhle snímek najde. Za mě to každopádně není na více než 40 % (silnější dvě hvězdy). ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době snímek, který můžu porovnat i s knižní předlohou, která byla jednoznačně lepší. Film na mě působil dost uspěchaným dojmem a nevyvolával u mě emoce jako jiné psí filmy - Marley a já, Hachiko - priběh psa, psí poslání 1 a psí poslání 2.  Kdo má psa, tak nejspíše přidá i tu hvězdu navíc, ale za mě kupte si spíše knížku, kterou přispějete na útulky a měla by vás bavit i více, než tento spíše průměrný film...6/10. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Taky máme doma (teď už druhého) psa z útulku. Ten první se jmenoval Ben. Šlo o irského setra, který nás oblažoval svou milou přítomností krásných jedenáct let, přičemž si párkrát za rok odběhl do lesa prohnat nějakou tu srnečku. Ten druhý nese jméno Rex. Jde o křížence německého ovčáka a bígla. Strašně rád páchá rošťárny, je prostě k neutahání. Trávím s ním skoro veškerý volný čas, pořád někde trajdáme po okolí... Pokud vy či vaši blízcí patříte mezi pejskaře, tak jsem si naprosto jistá, že vás tento rodinný snímek dojme a zároveň okouzlí. Natáčení se zvířaty není vůbec jednoduchá záležitost, i proto patří tvůrcům můj obdiv. Popasovali se s tím na výbornou. Zkrátka a dobře, povedenější český film o psech jsem asi nikdy neviděla. Vypovídá mnohé nejen o bezelstných zvířecích dušičkách, ale též o lidech, kteří už tak bezelstní nejsou. Kromě skvělé kamery a nádherných přírodních záběrů jsem rovněž nadšená z civilního hereckého projevu Bolka Polívky. A Gump hovořící vnitřním hlasem (v nezaměnitelném podání Ivana Trojana) zaručeně potěší každého dětského diváka. (80%) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Gump měl ve filmu 6 majitelů. (Zix.)
  • Když se na začátku vezou pejskové v autě, podaří se jednomu vykouknout z kabely tak deseticentimetrovým otvorem v zipu. Ale když Bedřich (Bolek Polívka) najde kabelu v popelnici, je zip úplně zavřený. (kroton)

Reklama

Reklama