Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (248)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zcela specifický počin a rozhodně to není plnohodnotný film. Nicméně chápu proč vznikl a rozhodně mě ovlivnil. Já jsem sice na kočky, ale Gump se mi líbil. Všem zúčastněným hercům jsem to vlastně věřila tedy kromě Ivany Chýlkové i když ta tu nenávist zahrála skutečně výborně. Jediný komu jsem tu lásku vůbec neuvěřila je Bolek a to byl vlastně hlavní hrdina. No nic. Až jednou dospěju k chuti mít pejska, tak jsem si vždycky říkala, že jedině z útulku, nějakého voříška. Ti jsou vděční a hlavně chytří...Za mě 75% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal "panebože, na co to koukám?". Pak mi došlo, že jsem asi tak o dvacet až pětadvacet let starší než cílová skupina. Ano, objektivně to není žádný světoborný film. A jímavý Ivan Trojan jako vypravěč Gump je dost silnej patos. Ale co naplat - pokud máte (rádi) psy, dojmete se, ať chcete nebo nechcete. A myšlenka "děti, chovejte se ke psům / zvířatům hezky" je velice bohulibá... 90% ()

Reklama

veronica_mac 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak už tady někdo psal, asi jsem viděla jiný film… Ano, přiznávám, že 4. * je i za to, že jsem v součtu zhruba 1/3 filmu brečela, ano pejsci jsou moje Achillova pata. Jenže nejen to. Za práci se psy obrovská pochvala, herecké výkony super, moje oblíbená sestava (nicméně Chýlková tady nějak pokulhávala). Netradiční pojetí, zajímavé momenty a kamera, dobře zvolená hudební složka. Líbí se mi filmové poselství a láska z něj vycházející. Takových krásných 75 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec? Za mě roky výtečný kameraman a prachbídný režisér, nevýrazný a neschopný pohánět děj dál. Povedla se mu Kytice, ale jinak je to packal (Bolero, V peřině, Vánoční Kameňák...). Gumpem nicméně překvapil, znovu sází na syté barvy, ale ve výsledku jde o naprosto rutinní produkt. Takové nenáročné a nenápadité podbízení se národu pejskařů. Příběh psího ztracence, který hledá svého lidského kamaráda, začíná u skoro-bezdomovce Bolka Polívky, pokračuje přes nějakého toho zlého Taclíka, hodného veterináře Rodena nebo ve výsledku laskavého Krajča, kdy nepěkné situace se odehrají mimo záběr kamery, aby se zvířecí duše zase dostala tam, kde jí bude ještě lépe. Nic víc, nic míň. Zvučná herecká jména tu prostě jen jsou, nic zásadního nepředvedou, navíc mi dost chyběl humor. Možná je to záslužný projekt, ale prosím další film třeba o toulavých kočkách už ne. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nemohu porovnávat v tom zda kniha není také proser, ale tento film je takový přeslap. Je to mnoho obrazů z psova života, které jsou až nahodilé a vše v nich jde podle tabulek a podle toho, aby to klapalo. Trochu to postrádá tu gradaci a to okolo. Občas je to i přehlídka stvůr od hereckých výkonů. Film tak poutavý, že jsem ho dokoukával po měsíci. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (19)

  • Představitelka Káti, Patricie Pagáčová, má doma dva pejsky z útulku. V roce 2014 adoptovala fenku Jackie, o necelých pět let později do rodiny přibyl pejsek Čolek. (Krocka)
  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)

Reklama

Reklama