Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

bari68 

všechny recenze uživatele

U podobných filmov už pred projekciou tak asi zhruba vieme, čo od toho očakávať a že to bude tak trochu prvoplánové, hrajúce na city. Inak samozrejme tomu nebolo ani tu a tieto moje kritéria a argumenty naplno splňovalo ,,Psie poslanie,,, kde avšak bol dej a príbeh natoľko celistvý, a emočne rozbil. Pán Brabec je úžasný kameraman, čo v prítomnom filme dokázal krásnym obrazom, avšak na režisérskej stoličke si nie je tak istý. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Docela podařený počin, moc pěkně se na to koukalo. Psí výkony byly přirozené a uvěřitelné. Ty psí komentáře byly dost možná inspirovány filmy "Psí poslání", PP na psí útulky byl rovněž nepřehlédnutelný, ale není to zdaleka film jen o psech, ale rovněž pronikavá studie lidských povah a vlastností - těch pozitivních, ale i těch "druhých". Herci si své role náramně užívají, Bolek Polívka ("Nedovedl jsem si představit, co si s ním počnu a teď nevím, co si počnu bez něho"). Moc vydařené bylo i varhanní přirovnání Zbygniewa Czendlika ("To, že jsou falešné, poznáš u varhan okamžitě, u některých lidí ale ani za celý život ! "). Vzájemné hledání psa i jeho "páníčka" je znázorněno poutavou formou a závěr filmu se obzvláště vydařil. ALE nemůžu si pomoci, pro mne to za více než 3 hvězdičky není, protože na úplně stejné téma mne daleko více zasáhl (o ty další 2 hvězdičky) film, který je o půlstoletí starší a kterým se možná tvůrci inspirovali, i když jeho kvalit po obsahové i obrazové stránce nedosáhli (Bílý Bim, Černé ucho). ()

Reklama

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Tragikomedie lacinýho výplachu ve stylu rozplizlých srdceryvných hudebních klipů na trapné lásky, ze kterých vznikají mámy samoživitelky. Žádný příběhový ukotvení, emoce psí, žádný emoce lidský. Tady někdo zapomněl vést profi herce aby hráli..pane Brabec, na tuhle židli ne.. - otřesná hudební složka klavírního recitálu, která vrtá díru do hlavy. PS: Za zvířátka nedám hvězdu i kdyby se na hlavu stavěla. uff ()

veronica_mac 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak už tady někdo psal, asi jsem viděla jiný film… Ano, přiznávám, že 4. * je i za to, že jsem v součtu zhruba 1/3 filmu brečela, ano pejsci jsou moje Achillova pata. Jenže nejen to. Za práci se psy obrovská pochvala, herecké výkony super, moje oblíbená sestava (nicméně Chýlková tady nějak pokulhávala). Netradiční pojetí, zajímavé momenty a kamera, dobře zvolená hudební složka. Líbí se mi filmové poselství a láska z něj vycházející. Takových krásných 75 %. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Gump je vcelku koukatelná agitka pro děti, aby se chovaly ke zvířatům s úctou a respektem. A samozřejmě je měly rádi. F.A Brabec film řemeslně zvládnul. Je to vcelku příjemně natočené a herci, zejména Bolek Polívka, hrají dobře. Příběh je sice primitivní až běda, ale snímku pro děti to lze i odpustit. Na délku filmu je toho však moc. Je zde také zbytečně moc postav, které sice hrají zajímavé osobnosti, ale pro snímek a příběh jsou leckdy úplně navíc. Otravná a vlezlá je hlavně hudba, která se snaží ždímat emoce až moc okatě a naivně. I když věřím, že děcka si u filmu i pobrečí. Oni jsou cílovkou filmu a ti odcházeli ze sálu spokojeni všichni do jednoho. Gump celkově není úplně špatným filmem, ale ani nijak zajímavým. Prostě průměrná pohádka, která má být pro děti poučením. 50%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • „Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ řekl o filmu F. A. Brabec. (SONY_)
  • Když je Gump na nějakou dobu umístěn v útulku, tak mu při venčení Naty Jahoda (Natálie Rožková) odepne vodítko a nechá Gumpa běžet „na volno“. Venčitelé psů v tomto útulku mají však zakázáno při procházce vodítko odepínat od obojku. (vitm)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Filipa Rožka, která byla vydaná v roce 2019. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno