Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (245)

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Je hromada vážně skvělých českých filmů, ale Gump mezi ně nepatří. Není to prakticky ničím zajímavý snímek. Herecké výkony jsou při nejlepším kolísavé. Kamera celkem fajn, ale neuvěřitelně mě iritoval color grading. Protože ten obraz je doslova nabarvený na pruhovano. Takže v každém záběru je nějaká část obrazu, která je světlejší, v jiném odstínu, v jiné sytosti… a tak dále. No, a to mě prostě štve. V celém filmu jsou jenom dva hudební motivy, které se neustále cyklí. A vzhledem k tomu, že mám trochu jiný pohled na psy (a zvířata obecně), než jaký by film vyžadoval, tak mě ani příběh moc nezaujal. Katastrofa to sice není, u filmu jsem nijak zvlášť netrpěl, ale že bych ho doporučoval se říct nedá. 5/10 ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetla, takže nemohu hodnotit, jak se povedlo ji převést na filmové plátno. Pokud se mám vyjádřit čistě k filmu, tak musím říci, že asi jediné, co se mi na něm líbilo, bylo přítomné zvířectvo, respektive některé záběry na něj. A celkově bych ocenila nápad (zfilmovat příběh zvířete a pokusit se divákovi zprostředkovat něco z jeho uvažování). Dějově to bylo na můj vkus dost slabé, herecké výkony většinou takové nijaké nebo dost nepřirozené (tedy ty lidské), z některých přehnaně rozzářených záběrů jsem měla pocit, že každou chvíli oslepnu, hudba byla většinou přehnaně dramatická a výrazná, monology ústředního hrdiny Gumpa na mě působily často příliš učebnicově, nepřirozeně. Na konci mě hrozně štvalo, že než jsem si přečetla, jaké byly osudy zúčastněných psů, popisek vždycky zmizel a zjistila jsem prd. Ale nevím, možná jen nejsem správná cílová skupina a své nadšené diváky si tenhle snímek najde. Za mě to každopádně není na více než 40 % (silnější dvě hvězdy). ()

Reklama

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Tragikomedie lacinýho výplachu ve stylu rozplizlých srdceryvných hudebních klipů na trapné lásky, ze kterých vznikají mámy samoživitelky. Žádný příběhový ukotvení, emoce psí, žádný emoce lidský. Tady někdo zapomněl vést profi herce aby hráli..pane Brabec, na tuhle židli ne.. - otřesná hudební složka klavírního recitálu, která vrtá díru do hlavy. PS: Za zvířátka nedám hvězdu i kdyby se na hlavu stavěla. uff ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Tajný život mazlíčků 2 a nemůžu uvěřit, že hodnocení je stejné, jako má Gump. Gump nenabízí jako film prakticky nic, než obrázky pár pejsků. Je to kýč na kýč, hudba jde úplně mimo a herci vůbec netuší co mají hrát (rád bych viděl výraz Krajča, když mu někdo pověděl, že má hrát radost bláznivým poskakováním). Určitě má film všechny parametry odpadu, ale chápu, že pro nejmenší děti by film mohl být. Je tam jasně vymezené zlo a dobro a tak to pro ně může být celkem drámo. Pro mě to byla půlka filmu plná zkoumání, "co má sakra ten pes s jazykem" a druhá plná přemýšlení, jestli opravdu jsou všichni lidi, co mají rádi psi dobří a ostatní zlí. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento film není špatný a je jakoby točený z pohledu psa.Dávám 3 hvězdy.Viděl jsem to na DVD.Děj je vcelku dobrý.U mě je to spíše průměr.Herci jsou zde dobří.Zvláště Bolek Polívka a Eva Holubová...Dávám tedy 60 procent.Taky jsem poslouchal audioknihu k tomuto filmu,ale knihu jsem nečetl.Viděli jsme to s bratrem před Vánoci a docela se nám to líbilo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)
  • „Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ řekl o filmu F. A. Brabec. (SONY_)

Reklama

Reklama