Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (248)

mira007 

všechny recenze uživatele

Rodinný film s mluvícím psíkem dabovaným Trojanem. Nápad možná zajímavý, ale dopadlo to úplně stejně úžasně jako když se o něco podobného pokusili Slováci se seriálem Bodka. Tahle zábava pro senilní pejskaře, kteří se strašně rádi dojímají nad kdejakým psím hovínkem, fakt není pro mne. Umělé, nezábavné, neakční. Tohle je v řadě za sebou můj čtvrtý jednohvězdičkový český film s premiérou roku 2021. To už není normální!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takže už aj Česi sa rozhodli natočiť film loztomilučkom psíkovi, ktorý by útočil na divácke city. Lenže aj citovo vydierať treba vedieť. No a to tvorcovia tohto filmu nevedia. Už samotná hudba ma od začiatku iritovala tým, jak sa nasilu snaží divákovi vnútiť, čo presne má kedy cítiť, ak by mu to teda náhodou nedocvaklo. Takisto kamera je strašne gýčová. Všetko vyzerá umelo a vyčančane. To je snáď prvýkrát, čo ešte aj upršané počasie nepôsobilo depresívne, ale na prvý pohľad pekne. Lenže tá miera sladkosti je tak extrémna, že mi z toho bolo po chvíli zle. Film o psovi s menom Gump, dabuje ho Trojan, jeho pána bezďáka hrá Polívka. Nenapadá ma čím ďalším by to ešte viac mohli osladiť. Snáď len nejaké roztomilé decko tam chýbalo. A že sa tam občas ukážu krutosti, ktoré ľudia psom robia, to nijak nevyváži. U mňa ani ako osveta to žiadne body nezíska. Za mňa to je totálne nefunkčný film a jednu hviezdu dávam len za psov. 2/10. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

FABrabec po devadesátkách ztratil dech a už ho nechytil, a to ani tady v reklamě na útulky. Ano, mnohé kamerové záběry jsou hezké, ale nosný příběh je vetchý jak ten žebřík, se kterým Polívka lezl pro kotě. Herecké výkony se tu pohybují u minimální snahy (to u těch, co už to mají za ty roky v krvi) po koncert neherců (u těch co se ještě hledají, nebo nenašli). Chýlková je úplně příšerná, jako by byla naštvaná, že tam vůbec musí hrát. Ani pár momentů Rodena nebo Holubové to nespasí. Je to taková reklama na psy a útulky, a to je na jednu stranu hezké, na druhou stranu člověk musí pak protrpět jeden hudební motiv, v podstatě přímo jednu melodii celý film. Přes to všechno alespoň ti pejsci tam jsou hezcí. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád psy a jednoho i vlastním, který si v tomto filmu zahrál, ale to musím potom detailněji prozkoumat to psí nebe, abych tam tu mojí Amynku a Valentýnku našel :-). Jinak film krásný, hezky se drží celou dobu knihy až ke konci trochu ulítne a občas tak kostrbatě nasnímané, ale jinak to bylo krásné. Slza na krajíčku u stejného momentu jako v knize, takže já jsem spokojený :-) ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Vždycky říkám, že lidi jsou hovada. Kdyby se vyhodil nějaký smrad v pytli do vlaku nebo do popelnice, tak je z toho aféra a lidi se můžou po*rat. Tak proč se to tak často děje psům? Proč si psa pořizují hovada, aby se ho pak zbavila, protože už jim není dost dobrý? To už je těm psům lépe u bezdomovců, opravdu. Ale zase bezdomovci je můžou prodat nebo někde zahodit taky. Hudba překrásná a nyní, jakožto pejskař, jsem dlouhou dobu váhala, protože na filmy se psy jsem byla i předtím hodně citlivá. Škoda, že některé lidi nemůžeme taky jen tak uvázat na řetěz a více se nestarat, na světě by hned bylo líp. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (19)

  • Představitelem štěněcího Gumpa byl ve filmu pes plemene Jack Russell teriér. Byl z chovné stanice s průkazem původu a shodou okolností se jmenoval také Gump. Představitelem dospělého psa Gumpa byl ve filmu samotný pes Gump autora předlohy Filipa Rožka. (raininface)
  • Když se na začátku vezou pejskové v autě, podaří se jednomu vykouknout z kabely tak deseticentimetrovým otvorem v zipu. Ale když Bedřich (Bolek Polívka) najde kabelu v popelnici, je zip úplně zavřený. (kroton)

Reklama

Reklama