Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (248)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Slzopudný, citově vyděračský snímek o hodném pejskovi, kterého lidé nechtějí a týrají ho. Je rozhodně potřeba o týraných zvířatech mluvit, především je potřeba viníky tvrdě postihovat, nevím ale, proč bych se na takovéto věci dobrovolně měla chtít dívat (snad dokonce opakovaně). Existuje i spousta šťastných pejsků, pro které by jejich majitelé dýchali, na veterině za ně dávají neuvěřitelné částky, a překrmují je pamlsky. Vím to, protože s takovými na té veterině v čekárně sedávám se svým kocourkem. Ale natočit film o šťastném pejskovi, který se má dobře v milující rodině, by nebylo tolik srdcervoucí, a tak vzniknul tento dojímavě krutý snímek pro duševní masochisty s nic moc scénářem. Pravda, zvířátka jsou zde ale roztomilá a je dobře, že s nimi po čas natáčení bylo dobře zacházeno… PS: Jan Jirásek (v současnosti nejlepší český filmový skladatel) si na sebe dělá, prostřednictvím hraní na klavír hlavního protagonisty, trapnou reklamu. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Největší zrůda je člověk. Pokud máte rádi zvířata, tohle je větší nálož, než Titanic. Kdybych věděl o čem film je, asi bych si ho nikdy nepustil, ale jsem rád, že jsem ho viděl. Snad bude dvojka veselejší, protože tohle bylo hodně těžké jen sledovat. Musim vyzdvihnout i soundtrack složený z prvotřídních písní Vítr do plachet, Kometa a Protože to nevzdám. Mám chuť jít do útulku a změnit některému "Gumpovi" celý svět. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když jsem ho našel, tak jsem nevěděl, co si s ním počnu - a teď nevím, co si počnu bez něj." ----- Nefalšovaná psí pohádka na dobrou noc, na dobré jitro - i na dobré poledne ... na kteroukoli dobrou denní či noční hodinu. O tom, jaký je svět - ze psího pohledu ... a taky o tom, jaký by měl a MOHL být - při troše dobré vůle ... LIDSKÉ dobré vůle, poněvadž ta psí tady byla vždycky. Poněvadž selhání psa bývají ve skutečnosti selháními člověka. Opravdový pes by k vám pochopitelně nepromlouval s tak komplexním a vytříbeným světonázorem ... kdyby ovládal lidskou řeč, nicméně prapůvodní podstata psího vnímání životaběhu včetně staletími utužovaného vztahu k člověku je vystižena dokonale ... 4,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film trpí niekoľkými nedostatkami. V prvom rade je veľmi prvoplánový. Vôbec mu nejde o nejakú hĺbku. Všetci postavy, emócie, zvraty sú podané povrchne a bez drámy. Chápem, že na jednu stranu je to fajn, lebo to spĺňa atribút rodinného filmu. Ale ten film tým pádom oberá o čokoľvek skutočné. Na rozprávku je to príliš temné. Na dospelý film, ktorý by reálne aj diváka zasiahol zase príliš jednoduché. Ďalšou chybou je chladnosť kamery a priestoru. Všetko pôsobí, ako na rýchlo vybavená kulisa, kde sa mohlo točiť dajme tomu tri hodiny, a tak sa tam rýchlo niečo natočilo. Potom zbytočné triky, ktoré boli zároveň zlé. Do toho zarátam ešte prapodivnú vsuvku pred koncom, ktorá nás mala "akože zmiasť", ale v konečnom dôsledku len zbytočne narušila rytmus filmu. Druhý krát to vidieť nepotrebujem. Jedno z najhorších zistení je, že to celé pôsobí, ako niečo, na čom sa chceli všetci zúčastnený trochu nabaliť. Toľko zaujímavých mien v nezaujímavých úlohách som už dlho nevidel. A keď už Ivan Trojan nevie niečo zachrániť...tak je niečo zle. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na filme bol záver, ale myslím tie pesničky. Inak šlo o veľmi málo pozitívny film, komediálne a rodinné skoro nič, skôr smutné a kvitujem posolstvo o tom, že so psami netreba narábať ako s vecou. Ale to citové vydieranie bolo veľmi amatérske, vôbec sa nepodarilo a ak chcel niekto napodobiť Psiu dušu alebo urobiť niečo na spôsob osudu psa, tak sa mu to vôbec nepodarilo. Dej je fádny, neponúka vôbec nič len zábery na psov a hodinu a pol Trojanovho hlasu smútiaceho z ľudskej zloby. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (19)

  • Představitelka Káti, Patricie Pagáčová, má doma dva pejsky z útulku. V roce 2014 adoptovala fenku Jackie, o necelých pět let později do rodiny přibyl pejsek Čolek. (Krocka)
  • Sražený zajíc je ve skutečnosti ramlice Růženka, která v době uvedení filmu žila se svojí majitelkou, veterinářkou, v Kostelci. Jako krev posloužila brusinková šťáva. (dopita)

Reklama

Reklama