Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okultno-kresťanské horrory mám rád. Najmä starú kultovú "Nesvätú Trojicu" (Rosemary má dieťatko - 1968, Exorcista - 1973, Omen - 1976). "Omen" sa ako jediný z nej dočkal kvalitného pokračovania. Dokonalosť pôvodného filmu sa snáď ani nedala prekonať. Podarilo sa však natočiť veľmi kvalitný horror. Hudba Jerryho Goldsmitha robí z nejednej scény mrazivo atmosferickú lahôdku. Damien nám trocha povyrástol. Spolu so svojim bratrancom študuje na prestižnej vojenskej škole. Od ostatných kadetov sa ale výrazne líši. Pretože Damien Thorn je Antikrist. **** ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Donnerova jednička. Zatímco v předchozím díle jste cítili mrazení v zádech, zde se stoprocentně budete bát. Přibyl počet úmrtí a hlavně je zde havran, ze kterého jsem se, když jsem Damiena viděl poprvé, pos*al strachy. Nesmí chybět opět geniální chorály Jerryho Goldsmithe. A na Damiena v podání Jonathana Scott-Taylora (bezchybný casting) jen tak nezapomenete. Ten jeho úsměv na konci..._____________EDIT 5/2024: Druhý díl slavného snímku Přichází satan (1976) jsem neviděl mnoho let, ale stále si zachoval svoje kouzlo, dá-li se to tak v rámci možností říci. V mých očích je Damien mnohem lepší než jednička a zásluhu na tom má opět nejen oscarový Jerry Goldsmith, ale tentokrát také Jonathan Scott-Taylor, z jehož očí jde doslova ďábelský strach, o přisluhujícím havranovi ani nemluvě. Je to geniální a opět jeden z mála příkladů, kdy je druhý díl lepší než ten první.____________Vytáhni v hospodě: Damiena v českém znění nadaboval legendární Jan Kalous a režie dabingu se ujal Jiří Strach, který se po mnoha letech přiklonil k ultrakonzervativnímu pojetí křesťanství, které vidí satana i pod postelí. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ako to už všeobecne býva, druhý diel je opäť horší a to o dosť oproti prvej časti, na ktorej výborne popracoval Richard Donner. Režisér dvojky Don Taylor ale tento príbeh o Damienovi, pojal úplne zo zlého konca. Tak ako v prvej časti sála z celého filmu pocit hrôzy, z druhej je to pocit beznádeje – a to bohužiaľ režiséra. Rozpačité pokračovanie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S původním dílem nesrovnatelné. Zabíjení pohledem zvládá kdejaká tchýně líp, než tento zaprdnutej Damien. Navázání ještě funguje v pořádku, ale ke konci už filmy bohužel ztrácí točky. Vzhledem k tomu, že bez znalosti prvního dílu se jen těžko obejdete, nemůžu ohodnotit sequel lépe než průměrně, a to díky jen malé přidané hodnotě. U jednotky bych skončil. 55% ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Škoda jen že oči mé unavené nezůstali do konce tohoto filmu otevřené. Bylo to pěkný pokoukáníčko, ale vydržet vzhůru po návratu z hospody je těžká věc. A teď po dalším shlédnutí vím, že ono to asi nebylo jenom tím alkoholem, že sem usnul. Díl je obyčejnou nastaveninou prvního dílu, přičemž v ničem se prvnímu dílu nevyrovná. Jelikož je pro mě tahle tematika dosti oblíbená, zůstávám u třech hvězd. Velké sklamání pro mě je, že antikrist se dozvídá, že je antikrist od někoho jiného. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)
  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama