Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne slabšie ako prvé dve časti, subjektívne hodnotím mierne vyššie kvôli myšlienke, kedy v druhej časti mierne pootočili pôvodnú myšlienku a tu ju úplne obrátili naruby. Originálne a odvážne. Samozrejme boli za tým aj menšie investície, takže malo to svoj dôvod, ale tak ako sa mi z nekonečnej série Star Trek páčila "historická" štvrtá časť, tak sa mi páčilo aj toto. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tentoraz to nebudú opice, ktoré budú robiť pokusy na ľuďoch, väzniť ich, poprípade zabíjať. Tentoraz sa traja opičí vedci dostanú späť do minulosti, do sveta plného ľudí, do sveta, kedy ešte opice nevládli svetu. Je zaujímavé pozorovať vzťah medzi ľuďmi a inteligentnými opicami (šimpanzmi). V porovnaní s predchádzajúcimi dielmi (Planéta opíc a Do vnútra planéty opíc) sa opice dostali na pozíciu ľudí z predošlých častí, s tým rozdielom, že ľudia sa k nim nesprávajú takým hrozným spôsobom ako opice k ľuďom v prvých dvoch častiach. Je škoda, že táto snímka nemá žiadnu akciu, u tejto série celkom nezvyk. Na druhú stranu, funguje to aj bez nej a to celkom dobre. Len pribudli nudné scény a vôbec, toto pokračovanie mi príde zbytočné. /55%/ ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeným pokračování prvního dílu je ještě nepovedenější třetí díl, je to fakt šílená nuda, která už těží jenom z toho že používá pár postav, který se objevily v Planetě opic. Je docela škoda že se točí pořád nový pokračování, chtělo to zůstat jen u prvního dílu a byl by pokoj a tu hvězdičku dávám jen proto, že to neni nejhorší díl ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když byli lidé vystaveni světu, kde mají opice nadvládu, proč by nemohly být inteligentní opice vystaveny světu, kde má nadvládu stále ještě člověk. Tohle si nejspíš řekli tvůrci a pustili se do toho, že natočili třetí film ze série "Planeta opic". Je to na první pohled zajímavé, ale na druhý velmi nenápadité a v podstatě nijak to nerozvíjí mytologii, jen to ukazuje, že čím zacházíme, tím také scházíme, což ale už dostatečně výmluvně řekl geniální první film. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale paradoxně až tento třetí díl je mnohem více podobný původní předloze Pierra Boullea. Zajímavé, že? Téměř přesně to, co se děje v tomto snímku dělaly opice s Ulyxeem Merouxem, předobrazem Taylora. Jejich civilizace byla téměř stejná, jako ta naše, akorát protože to jsou opice, tak jen opakovaly a nevyvíjely se. Tuto dějovou linii však tvůrci v roce 1968 opustili. Film není až tak špatný, ale stejně jako každé pokračování ztrácí hodně tím, že není první (nad touhle větou jsem se ještě jednou zamyslel a musím uznat, že je geniální). Navíc je tu pár opravdu hloupých momentů, kdy bytostem s příruční taškou a oblečením, která vystoupí z neautomatické vesmírné lodi, dávají testy jako pro debily. Kdyby nebyly žádné předešlé díly, byl by tento film mnohem lépe přijímán, než teď, ale přeci jen to je velký sesuv kvality a to jak v obsahu, tak v obsazení. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • V prvním díle kosmonauti přepočítávali čas, kolik let uběhlo při návratu na Zemi podle "Hassleinovy křivky". Ve třetím díle se sám Otto Hasslein objevuje a vysvětluje příčinu příletu tří opic do minulosti. (Lucina84)
  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama