Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když jsem to jako malý viděl okouzlilo mě to svou myšlenkou. Postupem času jsem si začal uvědomovat, že Final Countdown nebyl první film s prvky cestování v čase, ale pro mě jím zůstal. Výborné spojení válečného dramatu s prvky sci-fi, který nabízí otázku, jestli by ovlivnění historie byla správná věc či ne. Historie by se mohla vyvinout úplně jiným směrem, ať pacifistickým nebo ještě více válečným, ale hlavně lidská otázka změny miliardy životů a jejich vsazení do loterie o novou, jinou budoucnost, v které by možná ani Ti co mění historii nemuseli existovati... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kedysi pre mňa kultová záležitosť, ktorú som si ako chlapec nikdy nenechal újsť. Veľkolepá vojenská technika, tajuplný sci-fi príbeh a hviezdne herecké obsadenie, to všetko ma vtedy lákalo. Dnes je to pre mňa už len nadpriemerný hollywoodsky spektákel, ktorý však veľkou dávkou zábavy rozhodne nesklame. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky. Vrum. Americká letadla vzlétají a přistávají. Vrum. Pořád se nic neděje. Mezitím pobíhá Kirk Douglas, který nemá skoro co hrát a Martin Sheen, který má přece jen více prostoru. Vrum. Další záběru typu: ,,Chlapci, vstupte do armády." Vrum. A pak to konečně přijde. Bouře, která celou letadlovou loď přepraví v čase pár dní před útok na Pearl Harbor. Jenže ani pak se nic neděje. Vrum. Další hezké záběry na moderní stíhačky. A proč to všechno? Aby si každý uvědomil, jak je kauzalita důležitá? Nebo tvůrcům opravdu šlo o tu závěrečnou pointu, kterou by předem musel odhalit i člověk, který celý film prospal. Těžko říct. S určitostí můžu říct, že nejde o nějak zábavný film, který vůbec nevyužívá tak zajímavého tématu jako je cestování v čase. Vrum. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde sa vraciame v čase. Príbeh vojnovej lode, ktorá sa v čase vráti tesne pred útok na Pearl Harbour ma zaujal. Horšie je to so samotným prevedením. Zvlášť človeka naserie celá ta príprava na prekazenie leteckého útoku japonského letectva, ktorá v zápätí spľasne ako bublina a divák dostane namiesto leteckej bitvy iba hromadu blbých žvástov. K. Dougles ako veliteľ lode pri príchode nadriadených povie: "Ako im to len vysvetlím"... A ja na to, že má predsa v podpalubí mŕtveho Japonca a stopy po guľkách, ale o tom nepadne ani zmienka. Film, ktorý veľa sľubuje, ale málo dáva. Škoda. 60%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)

Reklama

Reklama