Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

majo25 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si opäť pripomenul tento viacmenej podceňovaný scifi-vojnový film. A musím povedať, že so svojej atmosféry neztratil nič. Cesta v čase, to ma vždy lákalo, efekty (hlavne prechodu časovou búrkou) pôsobia aj dnes veľmi efektne a príbeh má spád. Všetko toto dokopy ma ani raz neprinútilo pozrieť na hodinky. Herci na čele so Sheenom a Douglasom boli veľmi presvedčiví a výborne sa pre nich neobyčajných rolí zhostili. Za menšie mínus by som považoval to americké "honenie si brka" nad ich technologickými výdobytkami na lietalovej lodi, ktoré hneď niekoľkokrát opakovali...ako v nejakom lacnom TV-reality dokumente. Tiež exteriérových a akčných scén mohlo byť viac. Hodnotenie: 80% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tolik nevyužitýho potenciálu. Za celej film vlastně vidíme, jen jednu akční sekvenci, kdy japonsky zera sundají dva vymazlení Tomcaty a když už se schyluje konečně k boji, tak je konec. Škoda, mohlo to bejt za plnej, ale i tak je to nářez. Tohle bych si dal klidně jako filmovej remake, ale s pořádnejma leteckejma soubojema.. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z filmů který jsem miloval v dobách mého dětství. Cestování v čase je fenomén a tento film je podle mne jeden z průkopnických filmů... Co by bylo kdyby se v minulosti něco změnilo - jaký by byl život nyní... Potkávání sebe sama v minulosti a budoucnosti... To tady také najdete... Tento film a v takovém obsazení snad nemůže (úplně) zklamat nikoho... - Viděno 4x cca - 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká, vojenská, lietadlová loď USS Nimitz CVN-68 vpláva do nepredpovedanej, silnej búrky. Pohltí ich "Tajomná žiara nad Pacifikom". Obrovskú loď i s celou posádkou tento zvlášty jav posunie o štyridsať rokov do minulosti. Ocitnú sa v roku 1941. Pár hodín pred japonským útokom na Pearl Harbor. Majú možnosť zabrániť zničeniu tejto strategickej základne. Majú možnosť zmeniť svetové dejiny. Ako sa rozhodnú? A aké následky bude mať ich rozhodnutie? **** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po mnoha a mnoha letech jsem se na film znovu podíval, abych zjistil, jestli mé hodnocení obstojí i dnes a byl jsem velmi překvapen, když se ukázalo, že nemusím strhnout ani jednu hvězdičku. Pravda, zub času byl místy znát, ale s tím jsem počítal, spíše bych řekl, že musím tvůrce i dnes za výsledek pochválit. Jediné, co mě zarazilo s ohledem na to, že se zajímám o tichomořské válčiště od rusko- japonské války do konce války 2. světové, byla "schopnost" filmařů zjistit si pouze tři správná jména ze šesti letadlových lodí, které tvořily páteř Nagumova 1. leteckého loďstva. I přes tyto drobné nedostatky jsem se při cestování v čase bavil možná i proto, že jsem se v čase vrátil i já, a to do doby, kdy jsem absolvoval základní školní docházku a kdy jsem tento snímek viděl poprvé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)

Reklama

Reklama