Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak se mohlo stát, že shnilé mrtvoly začaly chodit po ulicích? Dva kamarádi se chtěli pobavit kanadským žertíkem a náhodou se vloupali do tajné laboratoře, kde náhodou našli zmraženou živou mrtvolu a náhodou ji oživili. A to byl jenom začátek. Příšery, krev, vybuchující hlavy a hrdinové se jmény jako "Brad" a "Cindy" - nenaskakuje vám husí kůže už teď? (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

JFL 

všechny recenze uživatele

V novém tisíciletí se díky rozkvětu žánrově zaměřených festivalů rozmohl trend snímků, jejichž hlavní přednost spočívá v nápaditém kombinování různorodých schémat a žánrových vzorců. Ačkoli se tyto filmy a jejich tvůrci mnohdy tváří tuze novátorsky a progresivně, v zásadě se jen opakují dějiny. S totožným principem totiž přišli už tvůrci béčkových žánrovek v osmdesátých letech, kteří sytili věčně hladový chřtán videotrhu (jehož ekvivalentem jsou dnes právě žánrové festivaly). V titulové záplavě videopůjčoven a prodejen VHSek mohly uspět jen snímky, které (vedle atraktivního obalu) nabízely co možná nejosobitější a nejpřekombinovanější zápletky. "Noc husí kůže" je ukázkovým výplodem této doby, ačkoli, nebo možná obzvláště protože vznikla v produkci brakově zaměřené společnosti Delphi V Productions smluvně vázané ke studiu TriStar Pictures (dnes Columbia). Snímek představuje absurdní mix nerdího vysokoškolského bijáku a padesátkového béčkového hororu. Trapností čpící love story z vysokoškolských campusů točící se okolo nerdů, vysportovaných bouchačů, studentských spolků a plesu se zde mísí s gumákovými mimozemšťany a invazivními červy, ale i osmdesátkovými módními artikly hororů: sériových vrahy a ožívajícími mrtvolami. Stejně jako současné hypersofistikované žánrové hry také "Noc husí kůže" zcela otevřeně odkazuje ke svým inspiračním vzorům v čele s "Plánem 9 z vnějšího vesmíru" a "Nocí oživlých mrtvol". Jen je to všechno méně dramaturgicky učesané a více nefalšovaně trashové. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který sice moc nevyděsí, ale zato docela dost pobaví. Zvláště pak zombie zvířátka stojí určitě za pozornost. Herecké výkony jsou stejně zajímavé, jako záběry z dívčích sprch :D. V určitých chvílích však film skutečně trochu nudí, ale jinak je to slušná zábava. Už dlouho jsem se tak nenasmál u zombie filmu, jako teď. Je jen škoda, že z toho nevytřískali tvůrci maximum. I tak jde však o průměrné béčko, které jsem neviděl naposledy! ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že je to dosť hlúpy film,ale svojím spôsobom je to zábava ako stvorená na oddych.Niektoré scény vzbudzovali úsmev,napríklad mladé dievča s plameňometom v ruke.Začiatok filmu bol ale naozaj dobrý,čiernobielo v roku 1959.Je to taký typický teenagersky horror 80-tich rokov,v tých rokoch vzniklo dosť hodne takýchto filmov triedy B.Je to aj horror,aj scifi a určite aj komédia. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv si filmovy plakat pamatuji jeste z dob videopujcoven, myslim, ze jsem film nikdy nevidel. A dneska uz vim, ze to zadna skoda nebyla. Noc husi kuze je dalsi z usmevnych zombie filmu, kterych hlavne v osmdesatych letech vznikalo spousta a tento nikdy nedosahoval urovne tech nejlepsich. Dnesniho divaka uz si ziska jen sotva. Nuda ve vsech smerech. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Fred Dekker v tomhle mišmaši padesátkových monster hororů a osmdesátkových teenagerských komedií dává od začátku do konce vehementně najevo, jak moc velký fanoušek béčkových sci-fi hororů je. Ale místo toho, aby si více pohrával s žánrovými konvencemi, tak spíše jen vrší jeden filmový odkaz na druhý, a někdy je toho až příliš (každá druhá postava je tu pojmenovaná podle nějakého hororového režiséra apod.). Pro fanoušky tehdejších hororů je to ale příjemný návrat do minulosti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • "Corman University" je odkaz na režiséra a producenta Rogera Cormana. (Chatterer)
  • Na zdi v pokoji J.C. můžete vidět grafity "Go Monster Squad!". The Monster Squad (1987) režíroval také Fred Dekker. (Chatterer)

Reklama

Reklama