Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (515)

boshke 

všechny recenze uživatele

Rok co rok si říkám, že už se na to koukat nebudu. Já totiž nejsem obecně moc pohádkový typ, takže Vánoce bez Soli nad zlato či Šíleně smutné princezny jsou za mne vyloženě v pohodě. Pořád jsem ale nesebral odvahu se sebrat a někam odejít, když se celá rodina sesedne kolem televize a pouští "klasickou štědrovánoční pohádku ČT"... Musím však uznat, že letos po letech nejsem zklamanej a že jsem si pohádku O vánoční hvězdě užil. Není to na přidání do zlatého fondu, ale má to fajn obsazení (Kotek, Ramba, Sokol, K. Hádek, Brill,...) a originální námět s noční oblohou a jejím fungováním. K tomu byť z Německa, ale krásná princezna... Co chtít víc? 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite o dosť lepšia rozprávka než sa podarila na Slovensku (O liečivej vode). Dobrý príbeh, dobrí herci, Huba je v Čechách tak doma, že už ho ani neberiem ako Slováka. Žiadna "vtipná" postavička, čo je celkovo len dobre. Lepšie žiadny humor alebo jemný, než trápny. Hviezdna obloha mala dobrú výpravu i triky a za celú stopáž som sa ani raz nepozastavil nad niečím, čo by ma znechucovalo. To sa mi už dlho nestalo a aj preto môžem túto rozprávku zaradiť medzi to lepšie, čo za posledných cca 10 rokov vzniklo. 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Padá hvězda, přej si něco. Tak za prvé, aby to nebyla Velká medvědice Halina Pawlowská, protože by zámek a jeho přilehlé okolí stihl tunguzský osud. Pak si přeji, aby se venkovský učitel Kotek nedivil, že má peřinu od sádla a aby exhibicionista Janák, byť komplexnost postav zde byla v hlubokém zatmění, pokračoval v téhle střízlivosti a poetice hodné vánočního času. Sluší mu to. Teda ne tolik, jako Síriovi ze Šumperka. Jeho zářivá krása vzrostlá z cibule narcisu by zahanbila i Thranduila, který by měl nasednout na jelena a jet do hloubi Temného hvozdu zpracovávat fakt, že už není na světě nejkrásnější.. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakési nepohádkové sci-fi; s nepřijatelně velkoHubýmy nabubřelými "nadpozemskými" monology. Kostýmová výprava výborná, pěkné softwarové hvězdné městečko, ale žádný humor, který by dokázal na mé tváři vykouzlit alespoň malý vánoční úsměv. Tedy mimo dopadu Terezky roztomilé Vořížkové do dřevěné boudy. Vtipný humor nahrazen ubohým "šaškováním" Siria a ostatně i dalších hvězdných hereckých postav hvězdného nebe. To Hodinářův učeň je jiné scénáristicky propracované kafé. Pro mě velké štědrovečerní zklamání roku 2020. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Princezna je moc hezká, učitel sympatický, nebe propracované a dialogy hvězd astronomicky vtipné. Děj je spíš milý než strhující, dobrodružství nečekejte. Ani to nebezpečí v podobě pádu či zavření do vězení nepůsobí hrozivě, o hrdiny se prostě nemůžete bát. Učitel si lásku získá, protože je hodný, nikoliv tím, že by kvůli ní musel podnikat nějaké větší akce. Dobrá výprava, jen ty kostýmy (jak je v českých pohádkách zvykem) vypadají přesně tak, jak jsou - totiž, že je právě ušili. Trochu ošumělosti by jim přidalo na autenticitě. Škoda též Měsíce v podání Martina Huby, který měl spíš jen výplňovou než nosnou roli. SHRNUTÍ: Víc příjemné než zábavné. Nevyvolá smích, ale úsměv jistě. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku filmu lze u jedné z ovcí zahlédnout žlutou ušní známku. Tímto způsobem se však hospodářská zvířata v té době neoznačovala. (rublik05)
  • Leonie Brill (princezna Amélie) o kostýmech uvedla: „Bože můj, ty kostýmy! Byly prostě fantastické. Ještě nikdy předtím jsem na sobě ve filmu neměla nic tak krásného. Šikovná paní kostýmní návrhářka (Michaela Horáčková Hořejší) odvedla skvělou práci a její tým vytvořil kostýmy, které mi perfektně padly. Jakmile jsem si je oblékla, opravdu jsem se cítila jako princezna – bylo to jako splněný sen!“ (SONY_)

Reklama

Reklama