Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (231)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

A já se bavil. Stále ve mě je malý hoch, který by nejraději poznával svět a užíval si dobrodružství a vnímal naivně vše kolem sebe. Ano, ta pohádka je naivní, ale nebojí se to přiznat, což je moc fajn. Pozitivní příběh se zajímavými postavami a italským nádechem (doporučuji orig. znění!). Nedosahuje to ani po kotníky například Coco, ale je to jedno, protože Luca dokáže stát na vlastních nohou a umí se prodat. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne nejlepší Pixar, ale obstojný to jo. Příjemná jednohubka o klučičím přátelství a poznávání nových světů (bohužel více toho lidského). Humoru tu je pomálu, chybí pořádná akce nebo dokonce nějaká prázdnonová romance. Pokud chcete animák zase z jiného (italského) prostředí, tak proč ne. Zapomenutelné, stravitelné. Přišlo mi to jako nePixarovka.. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příjemný letní animák od Pixaru. To je ale asi tak všechno, nic víc v něm nenajdete. Na první pohled se nabízí srovnání s Malou mořskou vílou. Děj se odehrává zhruba v 50. letech na italském pobřeží. Mladí kluci, kteří žijí pod vodou se rozhodnou zjistit, jaké to je žít mezi lidmi. To se jim zalíbí. Místní obyvatelé ale nemají rádi mořské tvory a jim hrozí odhalení. Narazí ale i na hodné lidi s těmi se spřátelí. Celé to vrcholí triatlonem, kde se skutečně zjistí, kdo je na čí straně. Víc od toho nečekejte. "Silenzio Bruno!" ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to až příliš na jistotu (u Coco fungovalo mexické prostředí se španělštinou, tak zkusíme... co je za zemi blízko Španělska...?), příliš přímočaré s absencí nějakých zajímavých nápadů. Ale to vůbec  neznamená, že by to byl špatný film v porovnání s konkurencí. Jen je to slabší v porovnání s tím, jaké mimořádné kousky obvykle nabízí Pixar. Díky kratší stopáži to příjemně uplyne a člověk pocítí nádech atmosféry léta u moře. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Kdo čekal filozofující Duši... bude zákonitě zklamán. Kdo se rád vrátí do svých dětských let, představ a bujaré fantazie - bude nadšený. Pixar po delší době předkládá projekt, který ve všech ohledech sází na osvědčený koncept a v rámci animované tvorby nepřináší takřka nic nového. Jenže zas tomu nechybí to srdíčko. A já se na tomhle rošťáckém dobrodružství nechal plně unášet až do závěrečných titulků. Až je mi líto těch, kteří v dospělosti zapomněli... jaký byl svět kolem nich. Hrozně hřejivý film. Všechna čest! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Giulia představuje jako outsider a poukazuje na nadměrné pocení, zvedá ruce s propoceným podpažím. V další scéně již zpocená není. (PAULOO)
  • Ercole oslovuje Lucu slůvkem Piccoletto, které v italštině znamená maličký nebo chlapeček. (PenelopaW)
  • Pixar ball, který se tradičně nachází v Pixar snímcích, nalezneme na střeše domu během cyklistického závodu. (Krabroz)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama