Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní ponaučení z filmu - neházejte aligátory do záchodu a neparkujte na kanálech. Kdysi hit na pirátských videokazetách už přeci jen trochu zestaral, ale pořád má jedno velké plus - kombinace živého krokodýla s mechanickým modelem je věrohodnější, než laciné pixely pozdější béčkové produkce. Monster a ekohoror si bere na mušku neuvážené vědecké experimenty a lidi, co se snaží hrozící skandál přikrýt. Pátrání ve stokách má napětí, dojde i na několik pěkných scén, kdy požírání obětí se několikrát zopakuje, efektní je pak ukousnutí nohou plavajícímu policistovi (jistě inspirace pro Jezero). Zlatým hřebem je pak vykydlení hostiny, kdy část hostů létá vzduchem a druhá končí mezi čelistmi. Padouši dostanou co proto! Přitom ale nejděsivější je úvod, kdy sledujeme realistické napadení krotitele krokodýlů během vystoupení. Vcelku zábavné je pak vhození klučíka rovnou do ozubeného chřtánu. Cameo si zde střihnul představitel padouchů a drsňáků Henry Silva. Ještě i v kině mne tenhle film dost bavil, nyní ho shledávám jako solidní průměr. Hodnocení ponechávám, byť z nostalgie bych i jednu ještě nejraději přihodil..... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film nam kedysi pustil chalanisko, co nam robil dozor na lentom tabore. Mali sme max 12 rokov. Par noci, sme sa potom navzajom strasili a nemohli spat. :) Shout-out tomu typkovi. Pamatol som si to z nekvalitneho velkeho televizora v premietacej miestnosti s dost tmavymi scenami. Sledovat to teraz je za trest. Hlupucky scenar, dialogy este horsie a maketa odpoveda starsiemu datu. Slabota, jeden z filmov, na ktorom sa film casu podpisal skaredo o to viac, ze uz v dobe svojho vzniku asi za vela nestal. Kazdopadne mi z toho obdobia ostala "naklonnost"  k monster-movies. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Hoci je to podpriemerný film,je to aspoň zábava a film nenudí a je aj napínavý.A v kanáloch aj dosť strašjdelná atmosféra.Aligátor ráz vyzeral celkom dobré,ráz ako keby bol gumený,ako kedy.Inšpiráciou pre tento film boli THE JAWS od SPIELBERGA,ako to sám priznal režisér.Scéna keď aligátor vtrhne na svadobnú hostinu nie je desivá,ale skôr komická a smiešna.Trochu desivé bolo,keď chlapec spadne do bazéna a aligátor sa doň pustí.Keď niet čo robiť,tak sa dá pozrieť,len tak pre zábavu. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie u tohoto zvířecího horroru dělá zjevně hodně, a i mé hodnocení je jím zatíženo (byl to úplně první horror, který jsem jako dítě v TV viděl). Tento béčkový pokus svézt se na vlně popularity Čelistí nemá žádné objektivní filmařské kvality, je po hříchu dost nehorrorový (bát se bude asi jen někdo s fobií z krokodýlů), klišovitý a mizerně obsazený, ale poctivě ručně dělané triky a nezaměnitelný osmdesátkový feeling brnkají na ty správné pocitové struny i dnes, téměř čtyřicet let po vzniku filmu. Jakoby to oproti dnešnímu televizní a DTV žánrové produkci mělo víc "duše"... ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Filmová hororová lahôdka môjho detstva , prvykrát som to tušim vydel na VHS , v porovnaní s dnešnými hororovými filmami s podobnou tématikou sa tento 32.ročný film určite nestratil. Dusná atmosféra , napätie a aj ten krokodíl sa vydaril. Bolo to celkom presvedčivé a desivé. Film je určite lepším ako su hodnotenia niektorých úživateľov a kto ho ešte nevidel a má rad napätie, tak ho tento film aj keď už starší určite nesklame. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Kelly (Perry Lang), mladý policajt, ktorý sprevádza Davida (Robert Forster) v kanáloch, má v každej svojej scéne v ústach žuvací tabak. (misterz)
  • Ke konci si na stěně stoky můžete všimnout graffiti, hlásající "Harry Lime Lives". Jde o odkaz na film Třetí muž (1949), ve kterém byla postava jménem Harry Lime (Orson Welles) pronásledována městskou kanalizací. (sigf07)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama