Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animal horror o obrovskom, zmutovanom aligátorovi, čo vyrástol v kanalizačnom systéme pod neveľkým americkým mestom a začal vraždiť nič netušiacich obyvateľov. Trhá, kúše, štvrtí, žere všetkých. Mužov, ženy i deti. Keď to dnes takto napíšem, znie to ako poriadné klišé. Pretože podobných snímkov bolo natočených už veľa. Avšak keď som to pred mnohými rokmi prvý krát videl na VHS, bol som z toho celkom paf. Občas si tento film rád znova pripomeniem. Je to taká stará, nostalgická záležitosť. "Alligator" *** ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To,že malej aligátorek v kanálech zmutuje do délky 10 metrů je přehnaný,přesto bez tété absurdity by z filmu nic nebylo. Já se ho bojím ještě dnes stejně jako malej a žádnej úsměv ve mě nebudí. Dnešní zvířecí horory nedosahují kvality jako Aligátor,Červi,Čelisti. U těch jde o malovaný nedokonalý animace. Vzpomeńme si na Krokodýla Tobe Hoopera a řekněte mi kdo je víc smíchu a víc strašidelný. Aligátor je dobrá maketa přesně jako skutečnýho aligátora. Časi se měněj a s nimi i filmy a horory jdou pěkně sestupně dolů. Dnešní horory se pokoušej šokovat,ale ve skutečnosti se jen přeháněj v počitáčových efektech a nesmyslným střihem. Mě stačila maketa a atmosféra v kanálech. No a co. Tady to asi nikomu nevysvětlím. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle snímek zhlédnul poprvé,napadlo mě,že jde o docela originální nápad.Vraždícího aligátora jsem do té doby nikdy neviděl...:))) Takže se mi to docela líbilo.Napodruhé už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou,co že je to za blbost bez špetky pořádného nápadu nebo humoru.Tenhle film se totiž bere moc vážně. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dobrý film, který ale postrádá určitou nadčasovost (na rozdíl třeba od rok staršího Aliena, ze kterého jde mráz po zádech pořád, což je jen důkazem toho, že ne všechno stojí na super počítačové animaci a moderních technologiích vůbec). Pokud tady místní ČSFD škatulky řadí Alligator mezi Horor / Sci-Fi / Komedie, tak dneska už z toho zbývá snad jen to poslední. Ovšem zábava je to vcelku dobrá. Řadím se mezi ty, kteří na tomhle béčku vyrůstali společně s Critters nebo Gremlins, které jsou podle mě zhruba na stejné úrovni. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rodiče malý holčičce koupili v ZOO malého aligátorka. Aligátorka spláchli do záchoda. Aligátorek zůstal ve stokách. Do stok začali vpouštět toxický odpad. Aligátorek rostl a rostl až se z něj stal pořádný Aligátor. Ježiši Kriste může někdo vymyslet i takovouhle zhovadilost? A ještě aby z toho vzniknul takovej kult? Občas vznikne kult ze zajímavého filmu, každopádně většinou stojí, lidově za hovno, stejně jako tenhle. I když je legrační sledovat, jak jsou lidi proti tomuhle aligátorovi tak bezmocní, každopádně tenkrát to musel být hit zaručenej. Dneska když to vidím v televizi kroutím hlavou, ale to se podle mě dalo čekat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Výtěžek, který John Sayler získal za film, byl použit pro financování snímku Návrat do Secaucusu (1980). (KucC)
  • Robert Forster vtipkoval na scéně ohledně jeho řidkých vlasů. Jeho počínáním se nechal inspirovat John Sayler a zahrnul jeho narážky do scénáře. (KucC)
  • Kelly (Perry Lang), mladý policajt, ktorý sprevádza Davida (Robert Forster) v kanáloch, má v každej svojej scéne v ústach žuvací tabak. (misterz)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama