Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hmm, jak bych to řekla...No, tak to řeknu rovnou. Zpracování dobrý, nudné to nebylo akorát mi to přišlo úplně nelogické, nesmyslné, konec se mi teda v žádném případě nepropojil ( na rozdíl od ostatních diváků) a tím pádem jsem to vůbec nepobrala. Když to skončilo, tak mě napadla jediná věta : " A co jako?" U Kinga to mělo všechno vždy logiku a smysl, ale Barker mě velice zklamal i když kniha bude patrně lepší...Za mě otrávených 50% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní všechny tři povídky, které do sebe v závěru krásně zapadnou. Tempo je dost pomalé a na první pohled se bude zdát, že se jedná o obyčejný, nudný, stereotypní Horor, který spousta lidí vypne už po 30 minutách, ale mě to pohltilo svoji atmosférou už od samého začátku a ve finále mám díky Books of Blood nádherný, Hororový zážitek. Sice si už BoB sám od sebe nikdy nepustím, ale jsou Horory, které stačí vidět jednou a nikdy na ně nezapomenete. Originální, šílený, krutý, temný. Za mě krásné 4 hvězdy (476. hodnocení) ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

OK, je to celkem solidní horor, kterej se bere vážně a hrdinům se dějou fakt hnusný věci, takže to sranda moc není (nebo jsem ji tam neviděl). Rukopis Clive Barkera asi je znát a režisér se snaži udělat něco alá Hellraiser nebo neviím, asi se tam moc stříhalo, působí to divně. Na osmdesátky se to každopádně nechytá, ale dává na ně vzpomenout. Dal bych 5/10 max, ale zas nadhnodnocuju aspon na 5.5/10 asi protože jsem se nenudil, znova ale fakt ani náhodou. A abych nebyl za kkta - miluju 80´s i s dnešními odkazy na ně, jsou to moje filmový kořeny, ale bohužel, i tohle mi příjde tak o 10-15% nadhodnocený. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si zopakoval  Knihu krve (2009), a tak jsem byl zvědavý i na tuhle novou adaptaci báječné povídkové série mistra Barkera, kterou si mimochodem brzy rád připomenu i v knižní podobě.  A docela milé překvapení, zejména s ohledem na jméno režiséra, které určitě není neznámé fanouškům Star Treku, ale ve vodách filmového hororu nemá na kontě kromě pár epizod seriálového Salemu zhola nic.  Je to v poslední době již poněkolikáté (např. Anything for Jackson, Night Warning), kdy mne režisér hororem jinak nepolíbený překvapil svou invencí.  Povídkový film, v němž se všechny tři příběhy v závěru spojují do jediného, se po krátkém entrée, kde jinde než v knihovně, pouští do první povídky o dívčině utíkající z domova a jak se později ukáže i před svou vlastní minulostí. Azyl nakonec nachází u milého postaršího páru, který nabízí podobným ztrápeným duším originální řešení jejich trápení. Skvělé vygradovaná a dobře zahraná povídka s až nečekaně  potměšile smířlivým vyústěním. Přijde-li vám spojení potměšilosti a smíření podivné, vězte, že je zcela záměrným... Druhý a vlastně i třetí spojující příběh  pak připomenou verzi z roku 2009 a tady jsem přes jistá pozitiva pocítil i určité zklamání.  Chlípná a snová oidipovština dřívější verze se tu zcela vytrácí a milostný vztah mezi podvodníkem Simonem a vědkyní Mary postrádá jakoukoliv chemii. Dovětek v podobě spojující třetí části o nájemném vrahovi ale zase vrací Books of Blood  trochu pošramocený kredit a barkerovské hrůzné fantastično se hezky uzavírá do jednolitého vyprávění o knize krve a světu mrtvých.   Tak tedy další čtyři slova na kůži... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tři vzájemně propletené příběhy, které nejen že jsou zajímavé a scénaristicky poutavé, ale jsou sakra atmosfericky hutné, vizuálně působivé a napínavé. Švábi, krysy, duchové i psycho maniaci - originální nápady s pořádným hororovým duchem, který přesně v současných hororech chybí, možná právě proto jsem z Books of Blood tak odvařený. Slušný hit a Clive Barker potvrzuje, že v hororovém žánru je jeho jméno na vrcholu právoplatně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Natočeno na motivy „Books of Blood“, série hororových sbírek beletrie, kterou napsal britský autor Clive Barker v letech 1984 a 1985. Celkem existuje šest knih. (Johnny.ARN)
  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)

Reklama

Reklama