Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuji, že mě tehdy někdy před dvanácti roky brala ústřední píseň ze závěrečných titulek, po druhém shlédnutí jsem si pamatoval hlavně to, že dekorace, výprava a kostýmy hrají v tomhle výpravném a nákladném snímku pro diváka snesitelnější roli než děj a osudy ústředních postav.. ač už jsou jakkoliv dobře zahrané!! Roztahaný příběh zašlapává do prachu země jakékoliv náznaky emocí, osobně si troufám tvrdit, že producenti měli lépe hledat, kým obsadí režisérské křeslo!! ()

levente 

všechny recenze uživatele

Perfeltní film pro odpočinek, i něco napětí se v něm najde, ale tak akorát, aby si člověk nemusel nemusel přímo masírovat srdeční sval. Yun-Fat Chow je perfektní a Jodie, když nepřehrává tak také. Nerozumím méně než čtyřem hvězdičkám. Co pak ty lidé čekali, Ghandího nebo jiný obdobný epos. Ten film si na nic nehraje. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jsem tu hodnotil ve svých začátcích zřejmě i přesto, že jsem ho neviděl celý. Nyní, po několika letech, jsem mu dal tedy šanci a podíval se na něj pěkně od začátku až do konce a musím konstatovat, že jsem se při svém tehdejším hodnocení (**) příliš nemýlil, protože se jedná o snímek těžce průměrný. 50% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, takových slabších 70%. Krásně se na to dívá - příroda, šaty, kulisy - prostě nádherná výprava. Dva sympatičtí a charismatičtí herci. Příjemná hudba. Děj, no, taková klasika. Od začátku do konce je v podstatě jasné, jak to dopadne mezi hlavními hrdiny a poklidně vše plyne k cíli. Dějová bojová linka není o nic moc dynamičtější, ale místy do stojatých vod vnese trošku života. Každopádně i přes to, že se ve filmu v podstatě nic moc neděje, nemohu říct, že bych se nudil a až s podivem konstatuji, že film velice rychle uběhl na to, že má přes dvě hodiny. Nemůže tedy hovořeno o nudě. Prostě takový pěkný film na pokoukání. Howgh! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Moc hezký romantický snímek, který má v sobě víc touhy, než jakýkoliv jiný film se sexuálními prvky. Anna působí tak lehce a přitom silně. A král je naopak velmi seriózní, a zároveň jemný. A ikdyž se na příběh dívá se zaujetím, těch 140 minut je opravdu dost dlouhých, na to, co vám tohle romantické drama nabízí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Skutečný Král Mongkut byl ochrnutý na půlku obličeje. Tento fakt byl ve filmu prý úmyslně opomenut. (Cheeker)
  • Herečka Jodie Foster za roli dostala zaplaceno 15 milionů dolarů. (blackrain)
  • Ve francouzské verzi na DVD se Jodie Foster dabovala sama. (Cheeker)

Reklama

Reklama