Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trochu přecitlivělý film, který se snaží zachytit střet dvou kultur, tedy té britské, která vládne světu a té siamské, která je pochopitelně zcela odlišná v životní filozofii, zvycích i tamějších obyčejích. Nic proti, snaha se cení a svého času byla Anna and the King docela populární u středně-proudých diváků, protože je to vlastně taková lehká příjemná filmařina na nedělní odpoledne. Ovšem při detailnějším rozboru dojdeme k závěru, že názorový souboj dvou odlišných kultur a vizí světa je podán velmi polopaticky a odlehčeně a i třeba takový Last Samurai, který disponuje úplně jinou koncepcí a dynamikou má tento aspekt mnohem věrněji vyobrazený. A když si po 150 minutách člověk uvědomí, že nejzajímavější moment filmu je odpálený most, není tady asi něco úplně v pořádku. Umělé slzy Jodie Foster ani netřeba komentovat. A Chow Yun Fat ? Tam už jen čekáte kdy se nasere a vytasí svoje dvě devítky co určitě tajně nosí za pasem. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nudný historický blockbuster, který by mohl mít mnohem lepší úroveň nebýt těch zoufale ubohách a stále stejných dialogů...Jodie Foster mám hodně rád leč její výkon mě neoslovil, Yun-Fat Chow je oproti ní mnohem výraznější a role mu sedla na tělo..druhá půlka ve kterém je i trochu té akce, který vrcholí dost slušným finále je mnohem lepší...škoda těch předchozích cca. 70 minut... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy z kolonií z nějakého důvodu můžu a tak jsem ochoten lecos přehlížet. Fosterové to slušelo a Chow vypadal opravdu jako král. K tomu nádherné exotické scenérie, a dechberoucí hudba Fentona. Hlavně skladba The Execution je nádherná a ty bubny v tom... Eh... Dokonalé. Trochu mi to až připomíná hudbu Johna Barryho. Až mráz běhá po zádech. Dávám tedy za 4 květy lotosu. * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Anna a Kráľ je historický kostýmový film pre ženy. Takže mu nebudem zbytočne nič vyčítať. Ženy si poplačú, nebude im chýbať absencia akcie, pretože sú citlivejšie ako my a budú hotové z ázijského šarmu Chow Yun Fata. Ja som nebol pri tomto filme bohužiaľ hotový z ničoho a miestami som sa nudil, čo som aj dopredu čakal. Takéto typy filmov by mali mať oscarové ambície, Anna a Kráľ ako keby túto ambíciu nemal. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. How Can I Not Love You ,2. Arrival at the Palace (Main Theme Title) ,3. Meeting the Children ,4. Tuptim ,5. Letter of the Week ,6. The House ,7. The Rice Festival ,8. Rajah Attack ,9. Anniversary Polka ,10. "I Am King, I Shall Lead" ,11. Flowers on the Water ,12. Moonlit Beach ,13. Betrayed ,14. Chowfa's Death ,15. The Execution ,16. Anna Returns ,17. The bridge ,18. I Have Dance With a King , ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Bai Ling si kvůli roli Tuptim nechala oholit hlavu. (Cheeker)
  • Rozhodnutí o filmu v Thajsku vycházelo ze zákona z roku 1930, který zakazuje filmovým tvůrcům zobrazovat královskou rodinu bez patřičného respektu. (Zetwenka)
  • Thajská cenzurní rada našla ve filmu na 30 závadných segmentů. Vadilo např. prudké uhození do koruny panovníkem, polibek na dobrou noc, či důvěrné scény mezi Mongkutem (Chow Yun-Fat) a Annou (Jodie Foster). (Zetwenka)

Reklama

Reklama