Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská šlechtična vypráví skutečný příběh své praprapraprababičky ze 16. století bratřím Grimmům, kteří jej zpracovali do pohádky O Popelce… Ovdovělý zeman August se po letech znovu ožení s hraběnkou Rodmilou, která na jeho omšelý zámek přivede i své dvě rozmazlené dcery Margueritu a Jacquelinu – jeho milovaná dcera Daniella tak získala macechu a nevlastní sestry. August vzápětí zemře a Rodomila přinutí Danielu, aby byla pouhou služkou. Daniella se náhodně setká s francouzským korunním princem Jindřichem, který prchá před nuceným sňatkem se španělskou princeznou, a pro něho neznámé venkovské děvče vzbudí jeho zájem. Danielle se princ také zalíbí. Rodmila sleduje ambiciózní plán: vetřít se do přízně královské rodiny a provdat za Jindřicha Margueritu… Pracovitá, sportovně založená a vzdělaná Daniella probudí v poněkud zhýčkaném Jindřichovi nejen vědomí zodpovědnosti za zemi a poddané, ale zachrání mu i život při přepadení bandou loupeživých cikánů. Řadě rafinovaných intrik Rodomily čelí Danilella za pomoci kamaráda z dětství Gustava, Leonarda da Vinciho a služebnictva… (TV Prima)

(více)

Recenze (161)

Nefarie 

všechny recenze uživatele

Americke ponatie Popolusky...Boh nas ochranuj :). Hlavna hrdinka tyrana macochou je v skutocnosti emancipovana zena citajuca Thomasa Moora a princ Dougray Scott jej dvori v odeve s prapodivny renensancnym suspenzorom, ktori by uvitali aj dnesni sportovci. A na zahustenie deja tam dame Leonarda da Vinci, lebo Michelangelo je zaneprazdneny ucinkovanim v americkom ponati Psicka a macicky. Sladke, romanticke a s trochu smiesnym samovyslobodenim hlavnej hrdiny, na ktore stacilo pohrozit zloduchovi kudlou. ( "aha..Anca..ja mam nozik!!!" :D ) Dve hviezdy za krasne palace a demonicku Anjelicu Houston. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který by si měli povinně pustit lidé bez rozdílu věku. Ano, je to variace na Popelku, a tudíž nakonec zlé intrikánky budou potrestány, ale historický kabát v "reálných" kulisách příběhu moc svědčí. Kouzla kmotřičky víly, případně holoubků, tří oříšků atd., nahradily přátelství a technika a vedlejší zápletky jsou živé, zábavné, jednoduše báječně osvěžující - nezkažená sestra a kapitán stráže, učedník, který potkává velkého umělce či kouzelná scéna na svatbě a oddaně milující španělská princezna. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Příběh o Popelce tak trochu jinak, trochu moderněji a pohollywoodsku s docela dobrou Drew Barrymore a Anjelicou Huston, která je v roli macechy opravdu výkonná. Jinak třeba ten konec Amíci opět zkazili a část filmu jsme byli dokonce zklamáni. Nakonec jsme si ale uvědomili, že se díváme na jeden z hrstky filmů, který dokázal udělst z jednoho z nejvíce klišé příběhů (asi tak 50. příběh o Popelce) docela originální a v mnoha směrech i zábavnou podívanou s pohádkovou atmosférou! Ale chudáka da Vinciho tam zrovna nemuseli cpát a z toho vyplývá, že se film musel odehrávat asi tak v 1. polovině 16. století a tam TENIS ROZHODNĚ NEPATŘÍ!!! :D ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Potrpím si na české pohádky, ale tahle je rozhodně naprosto nejlepší z tech zahraničních ... předčí určitě i spousty tech českých. Jedna z mých nejoblíbenějších verzí Popelky ... ta je má oblíbená, ať už je ve formě muzikálu, moderního filmu pro teenagery nebo v podobě české klasiky. Tahle se neskutečně povedla a nikdy mě neomrzí. Se skvělou a krásnou herečkou, nádherným prostředím i celým příběhem. Je to netradiční, originální a rozhodně nenudí ... dopořučuji milovníkům popelčiných příběhů .... sní se nad tím krásně :-) ()

Alf 

všechny recenze uživatele

kam ten svět spěje, když pokud člověk chce vidět pohádku se vším všudy, musí se obrátit k americké produkci a vyhnout se velkým obloukem naprosté většině pohádek z české kotliny za několik posledních desetiletí, technická poznámka: jen ten první polibek Popelky a prince se spíš podobal "polibku" tanečnice od tyče v erotickém baru a hosta, který jí zaplatil drink, škoda... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Mona Lisa byla nakreslena na dřevěnou desku, takže by nebylo možné srolovat ji tak, jak to bylo ukázáno ve filmu. (HappySmile)
  • Hrad, ktorý vidíme v záverečnej scéne, je Château de Hautefore vo Francúzsku. (Ronee)
  • Když královna promlouvá princi do duše a vysvětluje mu, jak je důležitý výběr nevěsty, řekne: ,,Rozvádějí se jen v Anglii." Jde o narážku na Jindřicha VIII. a jeho šest manželek, z nichž se se dvěma rozvedl. (Petulka88)

Reklama

Reklama