Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dale 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu vyplývajú dve veci: 1. Ženy nevedia čo chcú, 2. Môžete byť dokonalý chlap bez chybičky, aj tak im to nemusí stačiť. :-) Nie príliš vydarená romantická komédia, síce koniec je dopredu jasný v každej romkom, ale tu to k nemu spelo akosi zvláštne a trošku nezmyselne. Ani Reese ma tu nebrala tak ako v iných filmoch. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedie, vystavěná na tak příšerné zápletce, že by se scénárista měl za trest mlátit do hlavy. Celé je to ukruně předvídatelné, plné strašlivých klišé a plochých postav. Naštěstí to zachraňuje Reese Witherspoon, která komedie opravdu umí. O jejích hereckých partnerech raději nemluvím. I když musím podotknout, že je zajímavé, jak Patrick Dempsey před Chirurgy začínal. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% Sever proti Jihu? To teda. Synové Konfederace si hrají na válku, v níž Yankeeům zatnou tipec, americké zlatíčko Reese Witherspoon na nafoukanou módní bestii bez minulosti a Andy Tennant jako obvykle na city. Film, ve kterém je Dakota Fanning roztomilá a Candice Bergen trousí smrtelné hlášky, kde exceluje pes-potápěč, jižanští pošuci, homosexuální přítel a rodiče tak příšerní, že své vlastní začnete pokládat za zázrak přírody. A co je nejlepší? Jediná originalita scénáře: hrdinka si vybírá mezi Panem "sláma a charisma mi kouká z bot " Božským Joshem Lucasem a Panem " diamanty u Tiffaniho, růže v bytě, budu tě nosit na rukou" Dokonalým Patrickem Dempseyem. Roztrhejte si mě:) P.S. Dabing je neředěné peklo. Doporučuji mrknout na alternativní psycho-armageddon konec na DVD. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná romantická komedie. Možná raději podprůměrný romantický film, neboť materiálu vyvolávajícího smích je zde velmi poskrovnu. Zato nudy a zdlouhavosti obsahuje nadmíru. Nedoporučuji promítat jako součást boje o dívčí srdce či k navodění romantické atmosféry - nejdřív říkala že ji to nebaví, pak protestně usnula... Mě nejvíc z toho všecho potěšily dvě verze písně Sweet Home Alabama a ještě jeden popík od Avril, jinak bída a šeď. Slabší dvě. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií v hlavní roli s další mojí oblíbenkyní Reese. Já si vůbec na nic zde nemůžu stěžovat, příběh mě velmi bavil, měl nápad a ducha, některé scény mě opravdu dostali (návštěva reportéra v domě Bobbyho Raye - ta stojí opravdu za to!) a taktéž výborné herecké obsazení. Ještě k tomu rozhodnutí na konci - jakožto milovnice doktora Shepherda bych si i přesto vybrala Jaka (Josh Perry). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Alabama, Georgia, New York, Kalifornia a Florida od 21. októbra 2001 do januára 2002. (Arsenal83)
  • Koniec filmu bol prepísaný a nanovo natočený po tom, čo ho diváci na testovacom premietaní považovali skôr za strašný ako vtipný. (Arsenal83)
  • Do role Melanie měla být obsazena Charlize Theron, ta ale nakonec dala přednost filmu 24 hodin, a tak byla obsazena Reese Witherspoon. (Greg)

Reklama

Reklama