Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

myse 

všechny recenze uživatele

Hroznej film s předvídatelným dějem. Prostě nechápu, proč se hlavní hrdinka rozhodla tak, jak se rozhodla. Jediný plus, který tu nacházím, je okouzlující a krásná Reese Witherspoon. Candice Bergen taky nehrála špatně. Film bych ale rozhodně nikomu nedoporučila (jen příznivcům primitivních, milostných, předvídatelných příběhů). Ač komedie, nijak mě nepobavila. Jinak Sweet home Alabama byla dobře zvolená ústřední píseň, nicméně úroveň filmu pochopitelně pozvednout nemohla. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Niektoré romantické filmy by mali zaradiť do žánru science-fiction. Neuveriteľný, priam hlúpy príbeh nezachraňuje ani rozkošná Reese a pár naozaj podarených vtipov. Romantika akoby nemala čas vyliezť na povrch... Ak chcete slabomyseľný, ale romantickejší a zábavnejší film, siahnite radšej po AKO PRÍSŤ O MUŽA ZA 10 DNÍ... ()

Reklama

Lopic 

všechny recenze uživatele

Presne typ oddychovyho filmu, kterej mam rad. Reese je miloucka a sexy, presne tak jak to mam rad. Scenar neni nic prevratnyho, ale co me trochu prekvapilo je, ze oba chlapci mezi kterejma si hrdinka vybira sou sympaticti a ani jeden z nich tady neni vyobrazenej jako zaporak, presto se dalo cekat jak to dopadne. A kdyby se nekomu zdalo, ze koukam na nejak moc oddychovejch filmu, tak je to tim ze mam po maturite a nemam do ceho pichnout, i kdyz vim asi jen o dvou lidech, kteri si tydle komentare nekdy prectou :D ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná romantická komedie. Možná raději podprůměrný romantický film, neboť materiálu vyvolávajícího smích je zde velmi poskrovnu. Zato nudy a zdlouhavosti obsahuje nadmíru. Nedoporučuji promítat jako součást boje o dívčí srdce či k navodění romantické atmosféry - nejdřív říkala že ji to nebaví, pak protestně usnula... Mě nejvíc z toho všecho potěšily dvě verze písně Sweet Home Alabama a ještě jeden popík od Avril, jinak bída a šeď. Slabší dvě. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií v hlavní roli s další mojí oblíbenkyní Reese. Já si vůbec na nic zde nemůžu stěžovat, příběh mě velmi bavil, měl nápad a ducha, některé scény mě opravdu dostali (návštěva reportéra v domě Bobbyho Raye - ta stojí opravdu za to!) a taktéž výborné herecké obsazení. Ještě k tomu rozhodnutí na konci - jakožto milovnice doktora Shepherda bych si i přesto vybrala Jaka (Josh Perry). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Dakota Fanning (malá Melanie) se v tomto filmu poprvé líbala. Bylo jí tehdy osm let. (zajda404)
  • Cintorín mývalích psov vo filme je skutočným miestom v Tuscumbii v Alabame. (Arsenal83)
  • Jezero Peachtree, kde natáčení také probíhalo, leží v rezervaci a jeho okolí proto podléhá přísným bezpečnostním opatřením kvůli případnému znečištění. Během natáčení na něm přistával Jakeův (Josh Lucas) hydroplán, za což si filmaři vykoledovali od místní policie pokutu 300 amerických dolarů. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama