Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Mně to tedy příliš vtipné nepřišlo, a tím myslím ty jejich scénky. Nicméně chápu, že někomu se tento, pro mě jendnoduchý, humor líbí. Je to až moc styl Chaplina a Mr. Beana, takže pokud máte rádi tyto dva, stopro budete mít rádi i Stana a Ollieho. Příběh je ale na druhou stranu super a mezilidské vztahy a odlišné povahy zde jedou na plné obrátky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už od detstva som mal týchto chlapíkov rád, ich grotesky som si nikdy nenechal ujsť. Nový film potešil, ale trailer veľmi neodkryl o čom by mal film byť. Po zhliadnutí musím povedať, že práve tu je problém. Herecky je to óda na dokonalosť, Coogan aj Reilly sa pre tieto úlohy narodili. Práve preto dosť naserie, že príbeh, ktorý sa venuje ich upadajúcej popularite a konci kariéry je dosť nevýrazný. Chcelo to širší pohľad, zoznámenie ,vzostup i pád, to by bolo určite celistvejšie a divácky vďačnejšie. 60%. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Famózne podaný životopis, krásne nasvietený a príbehovo vystavaný. Pri scéne ako sa rozoštvú títo dvaja bárdi ľudového humoru je pri minime formálnych barličiek (žiadna hudba, kamerové zoomy,...) si človek dokáže hrýzť nechty ako pri finále väčšiny akčných filmov, pretože - a to je samozrejme najväčšie eso celého filmu - herci... celé to stojí na hlavnej dvojke, ktorých podoba s originálnymi postavami spôsobila podchvíľou až husinu + oba protagonistické výkony by som nazval... "dospelým (...?)" herectvom. Tento snímok ostal v mojich očiach až zločinne odignorovaný akadémiou. Chápem, že Coogan a Reilly nie sú u oskarov príliš zaujimavé mená, ale za masky som nič zaslúženejšie veľmi dávno nevidel. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistý a nádherný film o konci profesního života, této obávám se dnešní generaci zapomenuté filmové dvojici. Smutný film o nejzábavnějším duu v dějinách filmu. Smutný , ale místy i humorný. Jako sám život. Herecké výkony jsou brilantní. Opravdu nelze někdy rozpoznat rozdíl mezi skutečnou dvojicí Laurel a Hardy vs Coogan a Reeilly. Je však politováníhodné , že se v záplavě životopisných filmů bohužel dostane právě na povrch etapa tolik smutná. Konec kariéry. Ale chápu, že v anglofonních zemích je povědomí o Laurelu a Hardym mnohem silnější než u nás. I nám však odpoví na otázky o přátelství a souznění těchto velikánů. Mám je dnes mnohem raději a to i proto, že většinu jejich filmů znám. Má představa umocněná množstvím dokumentů prohloubí můj pocit. Moc pěkný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)
  • Malé zlaté odznaky, které oba komici nosí v klopě po většinu filmu, se týkají Velkého řádu vodních krys, britského trustu, jehož prostřednictvím členové zábavního průmyslu přispívají zasloužilým lidem a charitativním organizacím. Stan (Steve Coogan) a Ollie (John C. Reilly) byli vodní krysy 465 a 466. (sator)

Reklama

Reklama