Reklama

Reklama

Helena a její chlapci

(seriál)
  • Francie Hélène et les garçons

Epizody(280)

Obsahy(1)

Helena Girardová začne studovat na univerzitě v Paříži. Na koleji se rychle spřátelí se svými novými spolubydlícími, s Johanou a Katkou. Už v prvním dílu dívky potkají tři mladé hudebníky - Mikuláše, Štěpána a Kristiána zvaného „Kuře“. Brzy po té začne každá z dívek chodit s jedním z chlapců.

Tento francouzský komediální seriál pro mladé se téměř celý odehrává v interiérech. Zvláštností české dabované verze je, že velká většina jmen byla počeštěna – z Nicolase se tak stal Mikuláš a z Etienna Štěpán. Volné pokračování u nás běželo pod názvem "Rozmary lásky". (decouble)

(více)

Recenze (167)

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi ve devadesátých letech jsem se v rámci svých překladatelských pokusů ocitl opakovaně v nejmenovaném dabingovém studiu na pražském Strahově, kde se věc přibližovala českému divákovi českým zněním. Michal Suchánek (tehdy ještě pouze bývalý dětský herec a začínající dabér) ocejchoval opus označením Helena a její ho*na. To je, myslím, přesné. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pozice, na které se dle hodnocení nachází tento seriál, je pro mě nepochopitelná a zajímalo by mě, kolik dílů jste kdo viděl. Já jsem tomuto seriálu dal šanci a nelituji toho do dnešní doby. Chodil jsem na základku a vždy po příchodu domů jsem se nemohl dočkat až začne Helena a její kluci:-) Každý díl mě bavil. Nepůsobilo to studiově, což mě trochu překvapilo. Bohužel musím říci, že si tak nějak nedokážu představit, dívat se na to v dnešní době. ()

Reklama

Mar17cek 

všechny recenze uživatele

Ve své době měl tento seriál svůj zvuk a své diváky. Měl jsem ho docela rád a myslím si, že můžu říct, že jsem většinu dílů viděl. Ve své době mohl být vhodnou alternativou, když ještě pořádně nejelo Beverly a Melrose, pakliže neměl člověk na práci nic jiného než za každou cenu čumět na TV, jako třeba já :) Postavy byly docela vypracovany a měly občas kupodivu i svůj názor !!! Bavím se samozřejmě v rovině chápání věcí a souvislostí, když mi bylo oněch 12 let, když u mně a potažmo v ČR zažíval seriál "boom". Na dnešní poměry je to velkej sh*t, uznávám a ty názory, které se zdály být dříve správné, jsou opravdu k vysmátí. Když se tedy chcete vysmát jalovým názorům a strašným oblečkům, účesům a já nevím čeho, tak je to správná volba :) ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

To se tak jednou sešlo pár žabojedů na ochutnávce odporného, mladého, sotva zkvašeného patoku, přiťukli si tím beaujelaus a přes své čmoudlé okníratěné xychty vychrlili pár úvah o financích. Například na téma, jak si nahrabat na blbech. A jeden, teď už nevím jestli to byl Žán-Brié nebo Kamém-Bért, nadhodil možnost falzifikace Béháčka od těch ignorantů vysídlených za ,,oceán Atlantique". A samozřejmě to bude lepší, intelektuálně na výši, vtipné a elegantní, vždyť jsme vydumali prakticky všechny krásy civilizace. A ani do toho nemusíme moc investovat, lépe než Delyn a Brendy hraje i poslední metař v žoldu země galského kokrhavce....Pár pytlíků a blbek, posmutnělých z hormonální nerovnováhy, nám zásobovalo obrazovky svými zjevy po docela dlouhý čas. A ta hezčí část ze spolužactva to žrala jako Mugabe člověčinu, takže nebohý Kulyk na to musel zízať tiež, chtěl-li se v průběhu nenucené konverzace nenápadně přiblížit ku ňadrům v rozpuku. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu, že ten seriál po dvoutisícím kdekdo tak pomlouvá. Možná, že to taky bylo delší, než mělo, ale i tak to byla příjemná, pohodová záležitost. O nic horší, než třeba Beverly Hills 90210, z kterého se navíc po prvních pár řadách stala obyčejná blbá soap-opera. Nebylo by na škodu, kdyby Helenu někdo zopakoval (o čemž pochybuju zejména kvůli dabingu, kde byl slyšet originál v pozadí, a který možná po srpnu 1999 taky skončil ve Vávrově šuplíku - a redabing by nikdy nemohl být ono - obzvlášť bez Suchoše na jeho francouzského "dvojníka" Kristiána :D). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Cathy Andrieu a David Proux, kteří prvních 70 epizod tvořili milostný pár (v českém překladu pojmenováni Katka a Štěpán), byli nějakou dobu skutečně manželé a měli spolu dvě děti, Alice a Mathis. (Kri-kri)
  • Režisér Gérard Espinasse si ve 239. a 240. díle zahrál menší roli oplzlého fotografa. (Kri-kri)

Reklama

Reklama