Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (55)

Hellboy (2004)

  • K obsazení Karla Rodena do role hlavního záporáka Rasputina režisér Guillermo del Toro řekl: „Myslím, že Karel je jeden z nejlepších herců, se kterými jsem kdy pracoval. Vzpomínám si, jak jsme si z toho při Bladeovi dělali legraci… žertem jsem se mu předem omlouval za to, co po něm budu chtít. Byla to malá role a já dobře věděl, že on je veliká hvězda, takže jsem ho absolutně respektoval. A slíbil jsem mu, že pro něj napíšu roli v Hellboyovi. On se jenom zasmál, ale já pak odjel a opravdu jsem to psal pro něj. Nebyl žádný konkurz. Karel byl první a jediný herec, kterému jsme tu roli nabídli. (NIRO)

Black Panther (2018)

  • Black Panther byl několikrát mylně označován jako první superhrdinský film s černošskou hlavní postavou. Ve skutečnosti již dříve vzniklo několik filmů, kde hlavní roli ztvárnili herec nebo herečka s tmavou pletí. Jedná se například o trilogii Blade (1998, 2002, 2004), kde se v hlavní roli objevil Wesley Snipes, dále pak film Supertajná zbraň (1997), v němž hrál Shaquille O'Neal nebo částečně parodický snímek Hancock (2008), ve kterém hlavního hrdinu ztvárnil Will Smith (ten se objevil také v ústřední úloze filmu Sebevražedný oddíl – 2016, v tomto případě ale hlavní postavy nejsou považovaní za superhrdiny). Zmínit je také možné filmy jako Spawn (1997), Muž meteor (1993), Blankman (1994), případně i herečku Halle Berry, která si zahrála titulní roli v Catwoman (2004). (Tashi)

Chata v horách (2012)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

  • Představitel Deadpoola Ryan Reynolds byl velkým fanouškem komiksu (a Wadea Wilsona obzvlášť) a o roli pošahaného žoldáka vyjádřil takový zájem, že se o ni nemusel poprat s žádnými dalšími herci. Spolu s Wesleym Snipesem (trilogie Blade - 1998, 2002, 2004) tak tehdy byli jedinými filmovými hrdiny Marvelu, kteří nemuseli k získání svých partů projít castingem. (Dino07)

Hellboy (2004)

  • Guillermo del Toro se pokoušel zfilmovat komiks "Hellboy" dlouhé roky, ale žádné studio mu nechtělo poskytnout peníze. Po úspěchu filmu Blade 2 měl na výběr pokračování této upírské mlátičky nebo právě Hellboye - a vybral si démonického chlapíka. Ve vzduchu však poletovala i nabídka na třetí díl série o Harrym Potterovi, který nakonec režíroval Alfonso Cuarón, jeho dobrý kamarád. (imro)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama