Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedený mix horroru a dramatu z válečné doby, který nepostrádá výraznou filozofickou rovinu. Odlehlý sirotčinec dává velký prostor pro vybudování temné atmosféry a očekávání "příchodu něčeho zlého". K dokonalosti mi něco málo chybí, ale přesto nezbývá, než hluboce smeknout před Del Torrem a ostatními, co se na tomto neobvyklém filmu podíleli. 85% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Představte si sirotčinec (kterému vévodí nevybuchlá bomba uprostřed nádvoří) kam vás, jen tak, bez rozloučení, vysypou. A než se stihnete zorientovat a někam patřit, naváže s vámi kontakt duch malého chlapce, jemuž spíte v posteli a který vás tímhle ponurým místem všude provází. „Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování. Možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie..“ Mrazivá atmosféra, strašidelná hudba, nevlídné místo a vše přesně tak akorát namícháno. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by som mohol tento film porovnat s FAUNOVYM LABYRINTOM (2006), tak labyrint sa mi pacil o nieco viac, nielen vdaka zaujimavemu mysterioznemu deju, ale aj krasnej hudbe. Princ mal sice ducharsky podton, ktory ma velmi bavi, len tu som mal trosku menej trpezlivosti a prilis dlho trvalo, kym prislo k tragedii, pricom aj dej zacal konecne naberat na obratkach. Za to bol zaver filmu (ne)chutne brutalny :-) ...11.06.2010 ________ Marisa Paredes - (Carmen) +++ Eduardo Noriega - (Jacinto) +++ Federico Luppi - (Dr. Casares) +++ Fernando Tielve - (Carlos) +++ Inigo Garces - (Jaime) +++ Irene Visedo - (Conchita) +++ Produkcia: Pedro Almodovar, Guillermo del Toro +++ Hudba: Javier Navarro +++ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je v istých smeroch génius. Aké iné miesto mohlo byť na rozpútanie duchárskej seansy lepšie než stiesnený sirotinec niekde v zapadnutej španielskej púšti s bizarne vykreslenými vzťahmi hlavných hrdinov? Hlavná záporná postava je šitá presne na mieru, niektoré scény desia aj napriek tomu, že námet spadá k treťotriednym brakom, no technické detaily či navodená úzkosť sú dôvody, pre ktoré ma Princ zaujal. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa režisér mohol trošku viac vyhrajkať so scenárom a dodať mu hlbší rozmer, no odhliadnuc od týchto nedostatkov, som spokojná. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

del Toro se mi soustavně snaží dokázat, že Španělsko v době politických veletočů v první polovině dvacátého století nejenže bylo velmi krušným obdobím, ale také takže že se stalo semeništěm prapodivných patvorů a jiných nelidských entit. A stejně jako v (ne)pokračování v podobě Fauního Labyrintu mu to jde na výsost skvěle, pravda, že scénář je podivuhodně brakovitým, ale del Toro s ním skvěle pracuje, navíc je příjemným překvapením i to, že se nebojí porušit některé zaběhlé zásady (_(_)- spoiler -(_)_) jako například naprosto chladné odpravení dětských životů bez mrknutí oka a patetických scén na mrtvá tělíčka, což působí v pravdě depresivně. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film byl nominován na cenu Goya Award za nejlepší kostýmy a speciální efekty. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro napsal scénář při studiu na univerzitě. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro označil tento film za svůj nejoblíbenější počin. (Chatterer)

Reklama

Reklama