Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se mi zdá, že Devil má k horroru velmi daleko. Ani nevím kam bych ho zařadil. Snaha o horror tu je, ale je rozlitá na povrchu a uvnitř po ní není ani vidu ani slechu. Del Toro je kvalitní režisér, ale scénář mi přijde příliš děravý a táhlý, i když je film v celku krátký. V 106 minutách se toho odehrává velmi málo. Od jiného režiséra průměr, ale od del Tora zklamání. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Spíš než o zlu ze záhrobí je tohle o zlu lidí. V podstatě i přes použití hororových prvků tu nejde o horor, ale o drama lidských povah a alespoň malou spravedlnost. Ze světa válečných sirotků, hamižných lidí a nevybuchlých bomb jde rozhodně větší strach, než z nějakých duchů. S hodnocením jsem trochu na rozpacích, protože na jednu stranu film velmi dobře vykresluje prostředí, do kterého je zasazen (a kterých nám příliš od 30. let 20. století neubylo), na druhou stranu samotný scénář mi přijde trochu nedodělaný nebo chudý na události. Nižší hodnocení je asi dáno tím, že jsem po Faunovu Labyrintu čekal více. Přesto v žádném případě nejde o špatný film a jeho shlédnutí doporučuju. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je v istých smeroch génius. Aké iné miesto mohlo byť na rozpútanie duchárskej seansy lepšie než stiesnený sirotinec niekde v zapadnutej španielskej púšti s bizarne vykreslenými vzťahmi hlavných hrdinov? Hlavná záporná postava je šitá presne na mieru, niektoré scény desia aj napriek tomu, že námet spadá k treťotriednym brakom, no technické detaily či navodená úzkosť sú dôvody, pre ktoré ma Princ zaujal. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa režisér mohol trošku viac vyhrajkať so scenárom a dodať mu hlbší rozmer, no odhliadnuc od týchto nedostatkov, som spokojná. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Poněkud omšelou příběhovou kostru s předvítalným koncem bohatě oprašuje a leští do nevídané záře skvělá del Torova režie a (vzhledem k žánru) překvapivě poutavé a dobře zahrané postavy. Navíc, i když samotnému příběhu trocha originality libí, o způsobu, jakým je podán (režijně i scénáristicky) to říct nelze - del Toro je prostě svůj. A to se cení. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Del Toro mě zase dostal. Když jsem viděl Faunův labyrint, začal jsem se o jeho filmy zajímat víc, ale krom Hellboye a Bladea 2 na první pohled nic moc dalšího nenatočil... To jsem ale přehlížel minimálně tenhle film, ke kterému je Labyrint přirovnáván. Musím říct, že si mě získal stejně jako on. Není to sice pohádka - nadpřirozeno působí spíš hororově a je to ještě surovější a naturalističtější, ale jinak je návaznost zcela očividná. Je opět skvěle zahraý a oproti jiným Torovým filmům obsahuje méně masek, díky čemuž je ale překvapivě ještě lepší. Toro mě opět překvapil, že si snad nakonec seženu i těch jeho pár ostatních filmů. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Podoba ducha byla inspirována japonskými horrory, jako např. Ringu. (Chatterer)
  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)

Reklama

Reklama