Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil. Přece jenom už není moc filmů s nálepkou horor v červené barvě, které jsem neviděl. Ale bohužel mě to docela zklamalo. Prostředí je zajímavé, atmosféra je fajn, ale nějak mi tam nesedělo to duchaření. Od toho se možná mohli tvůrci odprostit a bylo by to chytlavější. Takhle to na mě po stránce dějové moc nezapůsobilo, takže hodnotím průměrně. 65% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

„Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování, možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie, jako hmyz polapený v jantaru. Duch...“ Působivé drama s duchařským podtónem který mám nejraději, protože atmosféra se chvílemi dala krájet. Jde poznat že Guillermo del Toro si vymazlil film do nejmenšího vizuálního detailu, zaujme hudba Javiera Navarrete a kamera Guillerma Navarrea. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je v istých smeroch génius. Aké iné miesto mohlo byť na rozpútanie duchárskej seansy lepšie než stiesnený sirotinec niekde v zapadnutej španielskej púšti s bizarne vykreslenými vzťahmi hlavných hrdinov? Hlavná záporná postava je šitá presne na mieru, niektoré scény desia aj napriek tomu, že námet spadá k treťotriednym brakom, no technické detaily či navodená úzkosť sú dôvody, pre ktoré ma Princ zaujal. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa režisér mohol trošku viac vyhrajkať so scenárom a dodať mu hlbší rozmer, no odhliadnuc od týchto nedostatkov, som spokojná. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden ze starších kousků od hororového mistra Guillerma del Tora. Dostal jsem se k němu až teď. Moc mi to ale jako horor nepřipadalo. Děj se odehrává v sirotčinci na konci 30. let ve válkou zmítaném Španělsku. Občas se tu dějí podivné věci. Chlapci ovšem drží pospolu. Touha po zlatě způsobí rozkoly mezi místními, což vyústí v tragédii. Chlapci jsou na všechno sami a musí si s touto situací poradit. I s drobnou pomocí ducha. "Měl jsem ho zabít." ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by som mohol tento film porovnat s FAUNOVYM LABYRINTOM (2006), tak labyrint sa mi pacil o nieco viac, nielen vdaka zaujimavemu mysterioznemu deju, ale aj krasnej hudbe. Princ mal sice ducharsky podton, ktory ma velmi bavi, len tu som mal trosku menej trpezlivosti a prilis dlho trvalo, kym prislo k tragedii, pricom aj dej zacal konecne naberat na obratkach. Za to bol zaver filmu (ne)chutne brutalny :-) ...11.06.2010 ________ Marisa Paredes - (Carmen) +++ Eduardo Noriega - (Jacinto) +++ Federico Luppi - (Dr. Casares) +++ Fernando Tielve - (Carlos) +++ Inigo Garces - (Jaime) +++ Irene Visedo - (Conchita) +++ Produkcia: Pedro Almodovar, Guillermo del Toro +++ Hudba: Javier Navarro +++ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)
  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)
  • Guillermo del Toro napsal scénář při studiu na univerzitě. (Chatterer)

Reklama

Reklama