Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

Marius 

všechny recenze uživatele

I keď moje výsledné hodnotenie bude rovnaké ako pri seriáli tentokrát to bude za plný počet. Dôvodom bude to, že príbeh je o niečo temnejší než bola väčšina epizód seriálu a dve nesmierne charizmatické nové postavy, z ktorých mi prirástol k srdcu najmä Vincent. Stará osádka tu plní svoju úlohu zo seriálu a ich postavy sa nikam neposúvajú. Faktom však je, že na rozdiel od seriálu má celovečerák pomerne rýchly spád, animácia výrazne pokročila a to čo predviedla Yoko Kanno sa nedá nazvať inak ako OST orgazmus, čím mám na mysli, že tento japonský hudobný génius v sukni tentokrát tromfol i svoju vlastnú genialitu. Ešte som na niečo zabudol .... top Faye Faye popiera (nanešťastie) zákony gravitácie, inak by sme videli veci....... 9/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Reklama

junxi91 

všechny recenze uživatele

Tohle japonské anime mě velice příjemně překvapilo. Je zde vše, co od filmu potřebuji a do toho ještě nějaké to sci-fi a spousta akce. V daleké budoucnosti nepochybně osídlíme Mars a budeme cestovat létajícími vozidly, akorát ten tryskový pohon bude vyžadovat palivo s vysokou hustotou energie. V tomto filmu sledujeme skupinku neohrožených a sympatických lovců zločinců (kteří to však spíše dělají pro vlastní profit než z nějakých ušlechtilých důvodů) - věčně rozcuchaného a instinktu naslouchajícího Spika, na rozum se spoléhajícího a svalnatého Jeta, dále krásnou, rádoby lenivou, hazard mulující a věčně znuděnou Faye s krásnými animovaně zvýrazněnými prsy, dále geniální děcko, které se dokáže nabourat do každého systému a jejich chytrého psa Eina, který vždy ví, kdy štěknout. Tato sympatická sebranka sídlí ve své pevnosti a každý si chvílemi dělá to, co se mi zrovna chce - koordinace jejich akcí je někdy mizerná. Proti nim stojí klasický záporák Vincent, kterého nikdo nikdy neměl rád, proto je bezcitný a s chutí zabíjí své všechny, i své kumpány, kteří mu pomáhají s jeho ďábelským plánem. Ten má podobu modrých kuliček, ve kterých jsou nanostroje, které se tváří jako lymfocyty neboli bílé krvinky a způsobují smrtelnou infekci. Proti té je imunní pouze Vincent, protože byl experimentálně očkován vakcínou proti nanostrojům a stal se takovým pokusným vojákem na měsíci Titanu, což také vysvětluje jeho charakter a především jeho nesmrtelnost. On se smrti nebojí, protože je to "jenom sen". Ještě je zde jistá sympatická Electra, pracující pro farmaceutickou firmu Cherious Medical, která právě vyvinula ty nanostroje. Elektra se dokonce snažila změnit Vincenta k lepšímu svou láskou, což se jí nepovedlo, protože Vincent je "samotný ďábel, který by neměl existovat, ale existuje". Tak se jí aspoň pokusí sbalit Spike - vsadí si s ní hodem mincí, že spolu půjdou na rande. Děj byl zajímavý, o napětí nebyla nouze, ke konci jsem se bál, že se nepovede zkáze nijak zabránit, avšak stará letadla a déšť prokázali lidem na Marsu velkou službu. Naši hrdinové to prostě zvládli i přesto, že proti ním stála také Marťanská vláda, která se to celé snažila za každou cenu ututlat. A ta hudba, vesměs rocková, ta se do jednotlivých scén perfektně hodila a celkově umocnila můj dojem z tohoto filmu. A ti krásní zlatí motýli, příznaky infekce - geniální. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké príjemné prekvapenie. Tento celovečerný film, ktorý vznikol dva roky po odvysielaní posledného dielu seriálu, de facto predstavuje len ďalšiu epizódu z dobrodružstva populárnych postáv. Posádka Bebop sa vydáva na kolonizovaný Mars, ktorý vyzerá ako New York súčasnosti, s cieľom chytiť mladistvého hackera, ale pri tom sa zapletú do omnoho väčšieho prípadu, ktorý zahŕňa ukradnutú biologickú zbraň. To je námet ako sviňa. Rovnako ako v prípade seriálu, tiež filmový Kovboj Bebop divákov prevedie dynamickým rozprávaním, v ktorom sa mieša dravá explozívna akcia s absurdnou nadsádzkou aj chvíľami melanchólie a vypätej drámy. Vedľa osobitého sveta a postáv, ktoré okamžite divákom prirastú k srdcu, utvára atmosféru snímky tiež chytľavé hudobné skladby, ktoré hoci patria do najrôznejších žánrov, vznikli všetky pod taktovkou jedinej osoby, slávnej speváčky a skladateľky. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ač by se tak začínat nemělo, musím hned z fleku pochválit obrazovou stránku. Co pochválit, vynést do nebes, protože takhle by podle mého kreslil Bůh, kdyby to byl Japonec (jakože to je velmi znepokojivá, ale nikoli nemožná možnost). Kolikrát mě nějaký z těch obrázků skutečně vytrhnul z děje a já utrousil jen obdivné -wow-. Nutno taky dodat, že ani zvuk není nijak pozadu, a to jak muzika, tak celkové ty zvukové serepetičky, co se za nich každý rok rozdá tak 50 Oscarů. Ale teď k obsahu. Pokud vás celé to nabubřelé anime šílenství míjí a při pomyšlení na ztřeštěné mladé Japončíky, kteří ze svého ostrovního azylu interpretují západní kulturu na základě svých pomýlených orientací a filozofií toho, co se k nim jednou za čas dostane v podobě sitcomů a konspiračních učebnic dějepisu, buďte v klidu. Kovboj Bebop si z tohoto pokřiveného světa vzal jen to nejlepší a smíchal to s pár jinde vypůjčenými ingrediencemi. Výsledný mix je opravdu výjimečný, a to i pro lidi, co je anime nebaví. Znalost seriálu není nutností (jak potvrzuje moje neznalost, kterou se ale chystám v blízké době napravit). Stylové, vypiplané a ještě pěktrát stylové. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)
  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama