Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zdržel bych se nadšeného uctívání Bebopa jakožto nej anime ever, ale nejde mu upřít že má sakra dobrý styl a baví parádně s každým dílem. Horší je to s tím jak jsou ty jednotlivé díly provázané - tedy špatně - takže toho aby seriál mohl nějak hlouběji zasáhnout zajímavým kontinuálním dějem se tu nikdo moc nedočká... a to je na anime zkrátka podstandard. /// Zaslouží se zmínit o dvacet let mladší hraný "remake", který právě na výraznější rozpracování silného kontinuálního příběhu se soustředil. A jde mu to velmi dobře... ale pak mu zase chybí spousta standalone příběhů z originálu. Takže nejlépe funguji obojí tandemu, navzájem se doplňují. 8/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

I think it`s time to blow this thing, get everyone and stuff together... (Vynikající noirová pochoutka, provoněná melancholií mezihvězdných prostorů a cynickým humorem ostřílených lovců odměn. Spike a Jet přiberou vlastně velice obyčejného psíka Ein, potkají Faye, která jim zpočátku nepadne do oka (s podivem :), ale jak víme, co se škádlívá, mívá se rádo, a přestože kromě zvířat a ženských nesnáší Spike (otázkou je jesli mu to věřit) už jenom děcka, doplní kompletní posádku vesmírné lodi Cowboy Bebop i spratek neidentifikovatelného pohlaví jménem Ed. Bang! Ó vesmíre, div se, nevzinkne žádný guláš, ale jeden z nejveselji smutných animé příběhů jaké kdy oko mé spatřilo. Na klišé se tu hraje minimálně, hudba na druhou stranu hraje vskutku první housle. Převážně jazzový, ovšem místy žánrově velice široce zapřáhlý soundtrack se stává takřka ústřední postavou, diktující rytmus a náladu vyprávění ústředního příběhu i jeho nezbytných odboček, které převypravují minulost posádky lodi). ...three, two, one, let`s jam! 90% ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

" I think it's time to blow this scene. Get everybody and the stuff together. Ok, three, two, one let's jam! " Nejaké tie veci čo by som akože mal vytknúť by sa rozhodne našli avšak keď sa na Bebopa pozrem ako na celok nedokážem dať menej ako päťhviezdu (už len za ten OMGsoundtrack). Jednoducho ideálne anime so skvelou atmesférou, postavami, hudbou, animáciou, ktoré sa nevlečie cez 400 dielov ako niektoré iné. Ehm-ehm. Jednoducho vie kde má skončiť a pritom poskytuje tak pestrú škálu rôznych scenérii. A takto to mám rád. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V jedné hře zazněla otázka "Does this unit have a soul?" Ve hře si musí odpovědět každý sám, zde lze ale velkými písmeny napsat ANO. Žánrová ruleta (které dominují mnou oblíbené žánry) stejně jako novější Firefly - co epizoda, to krátký film, co záběr, to malba, co skladba, to vrchol hitparád, co věta, to perla. Dokonce i na osobité "next episode previews" jsem se s každým dílem těšil. Nadčasové dílo, které by si měl každý alespoň jednou za život "sjet". Jediným mínusem tak pro mě je tuctová zápletka s Julií, i přes její vynikající zpracování. Nic z tohoto vás ale nemusí zajímat, stačí se podívat na dodnes aktivní fanouškovskou základnu a (alespoň v době psaní tohoto textu) vznikající hraný seriál a je jasno, že Cowboy Bebop si svůj status jednoho z legendárních anime zaslouží. A narozdíl od Firefly se možná i doby kdy se Cowboy Bebop odehrává dožiju. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Jednoduché a pri tom to skvelo pracuje s náladou a atmosférou. Akcie dravé, hudba výnimočná - aj preto, že je to v štýle westernu sa to podobá skvelému FIREFLY. Niektoré zápletky nie sú vysvetlené doslovne, ale možno práve pre to domýšlanie, sa mi to páči ešet viac. Pre neskorší a podobný DEVIL MAE CRY mám slabosť, ale cowboy jasne ukazuje, kto je na koni... ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama