Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (162)

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Jeden z (mnoha) vrcholů japonské animované tvorby. Nezapomenutelné postavy, perfektní scénář plný napětí i humoru, skvělá animace a hudba, a především povedené propojení žánrů. (ano, opravdu jde velmi dobře skloubit sci-fi, western, drama i komedie v jednom seriálu). Doporučuji i divákům anime zcela nepolíbeným. --- Cowboy Bebob: masterpiece, ve kterém i ten animovaný pes je lidštější, než většina živých lidí. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Musím změnit své původní hodnocení ze 4* na 5*, protože jedno zhlédnutí mi nestačilo k ocenění všech aspektů tohoto jedinečného anime. Cowboy Bebop se může na první pohled zdát jako obyčejné anime, ale když vezmete v úvahu propracovanost historie každé postavy, které se nám ve flashbacích pomalu objasňuje, doplněnou o unikátní jazzovou a bluesovou hudbu, které nemůžu vytknout sebemenší chybičku, pak nevidím jediný důvod nedat 5*. Hlavní hrdina Spike je navíc jedna z mých nejoblíbenějších postav a to jak díky jeho povaze, tak díky jeho pohnutému osudu. Toto anime bych zařadila do sekce Top 10 anime, které by každý fanoušek tohoto žánru měl vidět, a to z jednoho prostého důvodu - mnoho lidí dnes sleduje spíše novější anime (hlavně kvůli propracovanějšímu vzhledu) a ty starší tak trochu opomíjí, což je podle mě škoda, protože Cowboy Bebop kvalitativně převyšuje, podle mého názoru, většinu tvorbu poslední doby. SEE YOU SPACE COWBOY... ()

Reklama

skretik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ také 4+ alebo 5- (stupňuje sa to, takže predpokladám 5*)... Som na 9. časti :) ("Hej, Jet, vieš, že existujú 3 veci, ktoré neznášam? Spratkov, potvory a divošky." :) ) Hm, dopozerané... ale zostávam na 4*. Dobrý seriál, ale v porovnaní s Trigunom menej zábavný a aj menej vážny... Až tak som sa nenasmiala a ani som to s nimi až tak neprežívala. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

No, co více napsat k jednomu nej animé? Opět se tu slaďuje vše dokonalé dohromady děj, postavy, humor a bombastický soundtrack od Kanno Yoko. Zvlášte song Space Lion je nezapomenutelná skladba a jedna z mých nejvíce oblíbených z animé soundtracků. Díly Jupiter Jazz 1 a 2 sou dechberoucí, kdy Space Lion tam hrají na saxofon v baru a Faye sedí a opíjí se na baru. Ehm a když už jsme u toho, tak Fay a její japonský dabing=dokonalost sama a nejvíce rajcovní animé char:D ()

Haggy 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších anime, které jsem v životě viděl. Tady je vše tak, jak má být. Perfektně napsané postavy se zajímavými příběhy, skvěle vyladěná a ostrá akce, ale i vážné a dojemné momenty, úžasný hudební doprovod a grafické zpracování a v neposlední řadě naprosto dokonalý foreshadowing, díky kterému vám v posledních dílech začne vše docházet a zapadat do sebe. U konce jsem pomalu i brečel a to se mi prakticky nikdy nestává. Platil bych zlatem za druhou sérii, ale možná je dobře, že nikdy nevznikla, protože příběh posádky Bebopu je perfektně divákovi doručen v právě těch 26 dílech, kterými tenhle seriál disponuje. I tak to ve mě ale zanechalo chuť vidět víc, ale toho už se asi nikdy nedočkáme... See you space cowboy. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)
  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama