Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (317)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem nad tím, jestli mám tento film "plesknout" dvěma hvězdičkami, či ho obdařit, s odřenýma ušima, třemi. Zvítězila druhá varianta. Námět není špatný, jen je nezáživně a plytce zpracován. Herci mi přišli amatérští, nevím, jestli to byl záměr, a já přehlédla hloubkovou hodnotu jejich výkonů, nebo se jim herecky opravdu nezadařilo. Děj obsahuje pár vtipných momentů a dialogů (metaforický výklad od dlouhovlasé, blonďaté slečny o pohlavním aktu, či scény s "Bobem"), ale můj celkový dojem z filmu je velmi nevýrazný a chabý. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Výborná, místy až satirická komedie z prostředí pionýrského tábora. Výborně jsem se bavil i po několikátém shlédnutí. Úmyslně amatérské výkony herců i neherců dodávají filmu až nostalgicko-kultovní nádech. Koho bavil například přehrávaný styl jako ve sklepáckém filmu Kouř, ten si najde humor i zde. PPD není komedie pro každého, tomuto specifickému až absurdnímu typu humoru se musí přijít na chuť, musí se umět pochopit. # 90% # "Zahraj, Peče se děťátko jak ryba." # Až se objeví, zeptáme se ho na všechno. - Já se ho na nic ptát nebudu, já jsem ráda, že nic nevím." # Přísahám na Jimma Cartera, protože ho nikdo nemá rád." # "Já mít za nás zodpovědnost, tak se tak netlemím." ()

Reklama

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Paráda. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že i na začátku devadesátek to chodilo na pyonýrákách takhle. Stezka odvahy, didžina, dvoudení výlet, vojenské cvičení, táborák, olympiáda a drbání hlavy. A to mi ještě kámoš zpětně říkal , že viděl herce, který zřejmě "vrozeným" talentem zahrál postavu BOBA, v pořadu peříčko Sáry Saudkové, kde obhajoval své zaměstnání striptéra. :D. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pioniersky tábor s celou svojou atmosférou. Menšie deti, väčšie deti a dospelé deti, až ťažko povedať, pre koho ten tábor vlastne je určený. Niektoré pasáže sú neuveriteľne dlhé, ako ten celodenný turistický výlet, asi to bola prehnaná snaha vtiahnuť diváka. Najlepšou scénou je určite detská prísaha. Aňa sa tu ešte veľmi neprejavila, len získala na záver šmrncový účes. Umelé herecké prejavy u dospelých boli asi zámerom, ale aj tak boli veľmi otravné. –––– Vo co de? – Vo svlíkání jim de... –––– Já dávám čestný pionýrský na svůj šátek i odznak, že přijedu. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

To se prostě musí "POCHOPIT", aby člověk o tom hned neprohlásil, že je to blbě zahraná rádoby vtipná sračka, když projde bránou aplikování daného stylu a porozumění, píjde tomu na kloub, uvědomí si genialitu používaného karikaturizování, ne nepodobnou té, kterou Vorel používá v Kouři, akorát tady ve větším extrému přehrávání. Film se nakonec stane kultovním (hlavně pro účastníky pionýrských táborů, což já byl sice jako opravdu mělé děcko). a nesmírně zábavným. Snad všichni pamětníci o tom prohlašují, že to je stoprocentní až dokumentaristický. Dokonalý punkový film. Já hodnotím 5hvězdy a 90 procenty - kultovka ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Pějme píseň dohola mělo původně být drama z reálného socialismu, ale Sametová revoluce, jež proběhla během příprav, přinutila režiséra Ondřeje Trojana záměr přehodnotit. Jan Hřebejk a Petr Jarchovský, kteří začali psát scénář na Silvestra 1989, nakonec udělali z Pějme píseň dohola komedii s občasným rýpáním do právě skončené socialistické éry. (Šéfik)
  • Scénárista Jan Hřebejk vzpomínal, že když se na Pějme píseň dohola vydal poprvé do kina, prodavač lístků film zkritizoval a snažil se Hřebejka od nákupu lístku odradit. (Šéfik)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno