Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (317)

zette 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se vzdy s chuti zasmeji. Na nejakou vtipnou hlasku si sice musime sem tam pockat, ale vyplati se to. Vedouci tabora pusobi az groteskne. Vyborne postavy jsou Bob, Bizon a uklizecka, nekdy maji neherci filmu fakt co dat. Zajimave je se podivat i na mladickou Geislerovou nebo Jiriho Stracha. Tento film mam rad, i kdyz se nejedna o zadne velke umeni. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem nad tím, jestli mám tento film "plesknout" dvěma hvězdičkami, či ho obdařit, s odřenýma ušima, třemi. Zvítězila druhá varianta. Námět není špatný, jen je nezáživně a plytce zpracován. Herci mi přišli amatérští, nevím, jestli to byl záměr, a já přehlédla hloubkovou hodnotu jejich výkonů, nebo se jim herecky opravdu nezadařilo. Děj obsahuje pár vtipných momentů a dialogů (metaforický výklad od dlouhovlasé, blonďaté slečny o pohlavním aktu, či scény s "Bobem"), ale můj celkový dojem z filmu je velmi nevýrazný a chabý. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, pro mě kultovní komedie pánů Hřebejka a Jarchovského, pod režií Ondřeje Trojana. Zajímavé herecké obsazení, krásné archetypy lidí (tupý silák, kráska, šéfka uklízečka, naivní mladíček, zatrpklý mladík, hipík - nejsem žádný soudruh - a další), silné zážitky z tábora a konec socialismu. Opravu vtipný film, který je ze života. Kdo zažil pionýrské tábory a trochu chce, v postavách filmu si sám sebe najde. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Viem, že so mnou mnohí nebudú súhlasiť, ale ja považujem Rafťákov za vtipnejší film. Pionierske tábory sa ma nikdy netýkali a vtipy v tomto filme ma skoro vôbec nerozosmiali. Rafťáci boli oplzlejší, ale tam som sa aspoň zadúšal od rehotu. Hoci ani v jednom z týchto filmov neboli vtipy veľmi originálne. ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, co vedlo pány Hřebejka a Jarchovského, aby vylíčili pobyt v pionýrském táboře v těch nejčernějších barvách. Film se v podstatě skládá z těch nejhorších situací, které mohly (mnohdy snad jen i teoreticky) na nějakém pionýrském táboře nastat. Jako by posbírali tyto negativní momenty ze všech pionýrských táborů a zasadili je do průběhu jednoho turnusu pomyslného tábora. Za dobu existence pionýrských táborů jimi prošly statisíce dětí a nejsem ochoten věřit tomu, že všechny zažívaly to, co je předváděno tímto filmem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natáčen na tehdějším letním táboře Filmového studia Barrandov "Tábor měsíčního údolí" v Miřetíně u Skutče. (Saur.us)
  • Při vystupování z auta na začátku filmu má Ondra (Václav Chalupa) dlouhé kalhoty, poté ve scéně, kdy prochází vchodem tábora, má kraťasy a vzápětí - když vchází do budovy vrátnice - zase dlouhé. (ABLABLABLA)
  • Během výletu, kdy oddílový vedoucí Zdeněk Faustus (Jan Procházka) vyráží s dětmi pěšky z Vysočiny, je možné všimnout si, že mapa, kterou při sobě má, zobrazuje blíže neurčený přímořský stát. (Liš)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno