Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

monolog 

všechny recenze uživatele

upřímně řečeno, tenhle žánr mám docela rád. ale tenhle film ne. vlastně ani toho režiséra (kterej podle mě kromě slunce seno... nenatočil nic kloudnýho), vlastně ani hlavní hrdiny nemusím. a scénář se mi taky nelíbil. tak za co já vlastně ty dvě hvězdy chci dát? asi za to, že takhle utápět svou kariéru a peníze jsem už dlouho neviděl. Možná ještě Vít Olmer a Jaroslav Soukup jsou na tom podobně. ale víte vy co? jelikož nezávidím a jsem přející osoba, tak jim to všem přeju. ;) ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk tady překonává svůj zatím nejdelší záběr z Princezny ze mlejna, kde jsme 4 minuty ve statickém záběru beze střihu sledovali světýlko, jak naráží do různých předmětů.Už kvůli tomu by jste měli tento film zhlédnout.PS: Pomeje, kdy zaplatíš ty milionové dluhy, kvůli kterým tě zažalovalo už několik věřitělů?Jsem myslel, že Kameňáci ti vynesli tolik, že všechno zaplatíš ... Ho Ho Ho! ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející, byť poněkud nemastná, neslaná podívaná. Kostýmy jsou pěkné a pokoukání je to vesměs líbivé. Tři hvězdičky jsem dala už i zbytečnějším počinům. Tenhle film, jakkoli je blboučký, aspoň v rámci současné české tvorby nějak žánrově vybočil ze zajetých kolejí - a ačkoli snaha není koksovatelná, přece jen se musí ocenit. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Po technicke strance nenachazim chybu, hold more penez je na tomto filmu videt. Bohuzel Troska s Pomejem zapomeli na to, ze technicka stranka filmu nezakryje jeho nedostatky v podobe nudneho a predem predvitatelneho scenare a spousty mizernych hercu/ Troska by se mel na ty svy kamarady a kamaradky vykaslat> hlavne na Kanturkovou a Moravkovou. A samotny Troska by se mel vzpamatovat, nebo fakt dopadne jak Slavinsky. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě špatné. Neskutečné plýtvání hudbou, totální zvuková přeplácanost. Na place se buď ječí, řve nebo bulí a do toho hraje ochrestrální odprovod úderně vystavěné hudební bariéry. Už jenom pro tuhle zprasenou zvukovou stránku jsem to začal nenávidět. Umělé gradování komplexního vyznění každých třicet vteřin nemůže vydržet dvě hodiny. Do toho pan Zdeněk Troška nemá prostě režisérský styl mně blízký. Pokud tedy nějaký má - asi ano - , tak se mi prostě nelíbí. V pohádkách se dá leccos překousnout.. ale v tomto propadáku.. hraje pro jednu hvězdu jen to, že to vizuálně hezky vypadá. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • První scény se točily 5. října 2001. (M.B)
  • Rvačka mezi Raoulem (Filip Blažek) a Filipem (Jiří Pomeje) se objevila v televizi v Troškově filmu Kameňák 2 (2004). (fiLLthe3DD)
  • „Nejbližší partner mi cuknul s dvaceti miliony tři dny před natáčením. Předtím už ale bylo vyplaceno na kostýmech, na pronájmech a ubytování deset milionů korun. Měl jsem na výběr. Film spustit, nebo ho stopnout a mít dluh deset milionů,“ uvedl producent filmu Jiří Pomeje. (SONY_)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama