Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Death 

všechny recenze uživatele

Troska timhle filmem jen potvrdil, ze jako reziser jde do haj**u. Na jednicku se jeste dalo koukat-byla to celkem slusna pohadka, ale tohle. Pravidlo o pokracovani, ktere je minimalne o stupen horsi nez dil prvni se znovu potvrdilo. Na celem filmu bylo patrne vareni z vody a opakovani, no a jak tu zminili uz mnozi, ti Turci, to uz byl Troska asi vazne dost zhulenej.(bohuzel mam pocit, ze v posledni dobe huli dost casto nebo je to vazne tak mizernej a pitomej reziser?) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V pokračování Princezny ze mlejna není už nic nového. Chybí tomu ta originalita s čertem, vodníkem, krásným mlýnem a vším, čím první díl byl tak pěkný. Líbezný příběh, ve kterém Jindřich potkal Elišku v prvním dílu, naopak nahradil příběh o tom, že Jindřich jde na Turka. Natočit tohle pokračování bylo absolutně zbytečné. [25458. hodnocení, 344. komentář, 42%] ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je typická ukázka filmové dvojky a trošku netypický pohádkový schizofrenik. Více dementních strašitel a neméně dementního knížepána, méně písniček a Jindřicha s Eliškou. Na jedné straně tak idiotský (!!!) čert někam padá, s hastrmanem mají blbé a infantilní "hlášky", na druhé straně Jindřich na vojně zažívá kruté časy a Turci ho téměř rozsekají na kusy. Avšak nebýt jeho vojančení a stále zoufalejší Elišky, posílám druhou Princeznu ze mlejna do odpadu. Bez milosti!!! ()

vZeč

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální zmohutnění celé mytologie, kdy se z malé jednoduché romanticky pohádkové zápletky stává ohromně komplexní epos, řešící otázky války, lásky, věrnosti i zrady. Mnohovrstevnatý příběh však není pouze o vypilovaných dialozích, ale národní umělec na režisérské sesli zde předvádí ohromné akční scény, velkolepé výjevy jak z jihočeských luk a hájů, tak na vojenská ležení kdesi, kde tráva neroste a pokládá tak divákovi otázku, jestli už dávno nemá točit v Hollywoodu minimálně nové Star Wars, protože minimálně novou trilogii překonává jedinou scénou s naprosto brilantně uchopenou postavou Čertíka. Erudovaný divák musí konsternovaně zírat, kolik témat a historicky důležitých otázek je Troška schopen vtěsnat do tak malé stopáže a věřím, že nejsem sám, kdo by si přál minimálně dvojnásobnou délku. Modlím se za režisérský sestřih, protože místy mi přišel děj mírně uspěchaný. Nicméně klobouk dolů před střihačem, kterému se povedlo film zkrátit tak, že nepřichází o žádný ze svých triumfálních kladů, které zadupávají veškerou porevoluční konkurenci do země. PS: Není to sice největší sračka, kterou naše malá kotlina vyblila, ale měl jsem zrovna psavou, když jsem měl v pazourách tuhle stránku... ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Tímto pokračováním chtěl snad Troška dětem vzkázat, že žádná pohádka netrvá věčně a že zlo si vždycky najde cestu zpět. Nápad je to určitě zajímavý, ovšem vložit ho do pohádky, která je určená pro nejmenší, nebyl šťastný nápad. Důsledkem toho je i zdejší nízké hodnocení, protože malí diváci budou mít trauma z Turka a ti větší budou většinou špatně vstřebávat herecké pitvoření, obzvláště, pokud mu nepřišli na chuť už v jedničce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (30)

  • Je velmi zvláštní, že Eliška (Andrea Černá) rodila sama bez porodní asistentky, není ani unavená a je kolem ní vše ihned po porodu uklizené. (Teimei)
  • Film navštívilo v kinech 497 039 diváků a vydělal 24 500 837 Kč. (Pumiiix)
  • Natáčelo se i v opravdovém mlýně v Těšovicích u Prachatic, a také ve Volyňské škole v přírodě. (M.B)

Reklama

Reklama