Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 233)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V posledních dvou letech si říkám, že dělat satiru musí být dost těžký, když ji realita často i předbíhá. Don't look up se ale velmi vkusně podařilo vysmát se dnešní době, ať už si to aplikujeme na cokoliv ze seznamu toho, co se teď děje. Všem, co si přečetli obsazení, je asi jasný, že herecky to bude při nejmenším v pořádku. DiCapriovu "sucharskou" roli jsem vyloženě potřebovala a ženy kolem něho mi ve většině sedly ještě o něco víc, než obvykle. Pro mě je to jeden z těch filmů, co vám vyloženě zlepší chuť a vy mu s radostí po sérii čtyřek napálíte pětku, protože tam konečně není žádné ALE. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je krásné sledovat, jak se McKay vrací k motivům a postupům, které mu málem vynesly Oscara za Big Short, ale jako autor za tu dobu obrovsky dozrál a vrací se ke konvenčnějšímu, byť stále rozhodně ne mainstramovému vyprávění. Perfektně vykreslené charaktery (což je impozantní, vzhledem k jejich množství) a do poslední chvíle budované napětí a nejistota společně s jemný a funkční humorem činí z Don't Look Up opravdovou lahůdku. A to jsem ještě vůbec nezmínil celou tu společenskou glosu a satirickou vrstvu, která to všechno posouvá ještě na úplně jinou úroveň. Jsem vděčný za filmy, jako je Don't Look Up. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film, ktorý som si pozrel na prelome rokov na Silvestra. Chvíľami sa dej trochu tiahne a snímka, hoci nenudí, sa môže zdať nadbytočne dlhá. Čo podobné drobnosti kompenzuje je predovšetkým úctyhodný výkon Leonarda DiCapria, ktorého postava prejde asi najväčším vývojom. Don't Look Up je veľmi umne režijne i scenáristicky poňatý satirický zážitok, ktorý pobaví a zároveň podnieti k zamysleniu. Do vianočného repertoáru Netflixu prinesie príjemné spestrenie a podobne ako decembrové rozprávky, aj on so sebou nesie posolstvo o tom, že ľudská hlúposť je reálne väčšia hrozba než kadejaká prírodná alebo vesmírna katastrofa. (1.1.2022) ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $779,351▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký remake Štvrtého proroctva, ale nie, katastrofická satira ako hovado ale ani nie moc vedľa by som povedal. Na ameriku akurát tak ušitá. Obsadenie fajn, aj keď možno DiCaprio a Jennifer Lawrence sa až tak úplne do daných úloh nehodia. Režisér Adam McKay ide stále svojím štýlom mimo mňa, kde sa podeli kvalitný režiséri. /70%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me docela prijemny prekvapeni. Z ukazek jsem byl lehce rozpacitej a uplne jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec je to fakt skvela katastroficka satira. Bal jsem se ty sileny delky, ale film ani na chvili nenudi a vrsi za sebe jednu komickou scenu za druhou, i kdyz misty z ty lidsky demence precijen spis mrazi. Obcas je to sice trochu prehnany a od realisticky vypadajiciho filmu se bud presouvame k sci-fi (zaver), nebo ke cistokrevny komedii (sceny s prezidentkou a jejim synackem), coz je mozna trochu skoda, protoze ten realistickej ton tomu sedi nejvic. No a hlavni podil na zabavnosti filmu maji samozrejme skvely herci, tezko vypichnout nekoho nejlepsiho, vsichni jsou absolutne dokonaly. A jako tresnicka na dortu tu je suprova kamera. Takze za me prijemny prekvapeni a McKay od kokotin s Ferrellem usel fakt kus cesty. Silny 4*. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Raketoplán má o odhození urychlovacích bloků takovou rychlost, že pokud by se otočil jako ve filmu, aerodynamické síly by jej okamžitě roztrhaly. (John2y92)
  • V 50. minutě, když dojde k přerušení vysílání, běží zrovna v televizi reality show Too Hot to Handle (od r. 2020), která je rovněž z produkce Netflixu. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama