Reklama

Reklama

Zločin pátera Amara

  • Mexiko El crimen del padre Amaro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek, nominovaný na Oscara za nejlepší cizojazyčný film, se točí kolem čtyřiadvacetiletého Otce Amara (Gael Garcia Bernal), který je vyslán do malé farnosti v mexickém městě Los Reyes, aby zde vypomáhal stárnoucímu Otci Benitovi. Po svém příjezdu do Los Reyes se ctižádostivý Otec Amaro setkává s Amelií, krásnou šestnáctiletou dívkou, jejíž zbožnost se brzy začne nezadržitelně proplétat se vzrůstající náklonností k novému knězi. Zatímco odhalení korupce v církvi vyvolá ve městě skandál, Amelia a Otec Amaro propadnou vzájemné lásce a naváží vášnivý sexuální vztah. Amelia jej žádá, aby opustil církev a uzavřel s ní manželský svazek, ale pobyt v Los Reyes Amarovi otevřel oči a ukázal mu, jaké příležitosti skýtá moc církve pro mladého ambiciózního kněze. Uvnitř jeho mysli zuří boj mezi vírou v boha a tělesnou rozkoší. Dřív nebo později musí najít sílu k rozhodnutí, kterou životní cestu si zvolí. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímku zásadně škodí přesunutí děje z 19. století do dnešní doby. "Aktuálnost" problému církve a morálních hodnot tak totiž moc nefunguje. Přestože by Amarovi sem tam nějaké zkrácení jen prospělo, přestože některé dějové linky vyzní trochu do ztracena, tak celkově jde to kvalitní film s velmi zajímavým námětem. Pravda, sám o sobě by to byl spíše průměr, ale zachraňují ho více než slušné herecké výkony, obvzláště jako vždy výtečného Bernala. Právě ty pozvedávají kvalitu snímku do nadprůměrných hodnot. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Kritika poměrů v místní správě (otec Benito ve spojení s místní mafií) i církvi (pokrytecky ctižádostivý Amaro) zabalená do nepříliš přesvědčivého milostného příběhu ze současnosti. Leží-li příčiny kasovního úspěchu tohoto filmu v potenciální auře skandálnosti, pak je tato aura do našich „ateistických končin“ zřejmě nepřenesitelná. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Takhle nepřipravená jsem snad nešla na žádný jiný film. Protože znám předlohu, která se odehrává v Portugalsku v 19. století, vyladila jsem se na historické romantické drama. Když na začátku Amaro přijíždí do na své nové působiště autobusem, byl to pro mě takový šok, že jsem se vzpamatovávala dobře do poloviny filmu. Navíc mi téma v dnešní době připadalo trochu jako mnoho povyku pro nic. Proto mě docela překvapilo, že v Mexiku byl fim přijímán jako velmi skandální. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Škoda, příběh působí neživotně. Možná proto, že postrádá záchranný bod, jímž bývaly mohly být původní reálie 19. století z knižní předlohy a atmosféra. Jako kdyby byl třeba děj Sedmého hříchu beze změn ve scénáři přenesen třeba na letošní Manhatan. Padre Bernal, třebaže má kukadla jak zrcadla, byl zhruba stejně nepříjemný a studený jako kdysi jiný flanďácký "pták v trní", plasťák R. Chamberlain. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

První hodina je k uzoufání nudná, druhá hodina se snaží být šokující a strhující s dojemným koncem. Musím uznat, že takto čistě průměrný snímek jsem sand ještě neviděl. Neni na něm nic špatného, ale nic světoborného zde také nenajdete. Jakýsi příběh o zakázané lásce působí celkem fraškovitě a opravdu nechápu, jak to mohlo být nominované na Oscara. Bohužel mě zklamal i můj oblíbený herec Bernal, který působí unuděně a celý herecký tým nevydává žádně emoce či procítění své role. Musím souhlasit, že to vypadá jako lepší, honosnější telenovela. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdiel od románovej predlohy sú vo filme úplne odlišné miesta a časy, ako aj udalosti, ktoré sa tam odohrávajú, ako je pranie špinavých peňazí a prepojenie medzi obchodom s drogami a Cirkvou. (Arsenal83)
  • Vďaka kontroverzii sa film stal v tom čase najlepšie zarábajúcim filmom v Mexiku, keď pretrhol všetky pokladničné rekordy, ktoré dovtedy držal film Sexo, pudor y lágrimas (1999), (Arsenal83)
  • Pred premiérou filmu v Mexiku vypukla kontroverzia, pretože niektoré katolícke skupiny sa pokúsili film zakázať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama