Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André S. (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Fr 

všechny recenze uživatele

„HULENÍ V TAHU, GOLFÍK V TAHU, KARAVAN V TAHU, PRACHY V TAHU… “ Takovej pokus o ritchiovsky-týnejdžerskou gangsterku. Po česku. Není to úplně debilní, možná jen trochu pitomý, ale asi bude záležet na věku. Třeba mně tam nesedí ten Ruml, ale jinak to obsazení celkem ujde. Problém je, že mě nebral ani ten humor. Takovej film pro televizi Nova… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Svůj celovečerní debut Adam Hobzik připravoval pět let. 2.) Režisér se netajil touhou natočit film v ritchiovským stylu. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Označit film za českou ritchiovku mělo fungovat jen jako tahák, ale i když to s anglickými gangsterkami nemá skoro nic společného, je to film na úplnou pohodu. Příběh je v podstatě jednoduchý. Dva kámoši musí získat zpět ukradené hulení a jejich cestu roubuje řada nepředvídatelných situací i svérázných postaviček. Vedlejších postav gangsterů a policajtů jsem se trochu bál, ale Hobzíkovi se podařilo vyvarovat trapnějších momentů a držet rozumnou míru karikování. Oceňuji i prostředí mého rodného Žižkova. Vždycky je fajn vidět v hlavní rolích místa, která člověk důvěrně zná. A konečně pochvalu si zaslouží tempo, které sice sem tam zakolísá, ale jinak si udražuje slušnou konstantní rychlost. S herci nemám problém, ačkoliv pro Dobrého bych si dokázal představit větší prostor. Určitě by se našlo spousta much a já třeba konkrétně čekal, že se zasměju a ne jen usměju, ale jinak tu není nic, co by si zasloužilo nějakou výraznou kritiku. Alespoň z mého pohledu. 80% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Určitě bych chtěla říct, že na prvotinu se jedná o technicky velmi zdařilý film se slušnými herci, i když Ruml (jakkoli ho mám ráda) už na podobné role roztomilých troubů začíná být trochu starý. Záporné postavy působí spíše jako doplňkové vtipné figurky, i když to možná bylo záměrem. Výsledek ale opravdu dopadl nad očekávání dobře, a jestli už jste unaveni z českých romantických komedií a historických dramat, tohle by pro vás mohlo být milé osvěžení. Skoro 4*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené. Z Ritchieho stylu a poetiky to čerpá příjemně decentně, rozhodně se nejedná jen o hloupou a lacinou nápodobu. Velký hit z toho asi nebude, jako žánrová jednohubka to však funguje bez větších problémů. A taky oceňuju, že tu někdo měl ambici natočit pro mainstreamového diváka i něco jiného než jen další romantickou komedii s Jiřím Langmajerem a Petrou Hřebíčkovou. 65 % ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Má to automobilovou honičku, dokonce i honičku na invalidním vozíku a hlavně pohled z kufru auta. Vše, snad až na ten pohled, samozřejmě v rámci možností českého rozpočtu. Adam Hobzik slavná jména ale nekopíruje, spíše na ně ve vhodnou chvíli odkáže, takže nechybí ani poutavý střih, fajn záběry kamery a využití hudby. Škoda jen malého prostoru pro Bulhara, Rudu a Václava... i když nenasazená boticka (jasně botička) to částečně napraví. Hlášky jsou fajn, ale dialogy celkově by zasloužily více promyslet. Každopádně vidět v zemi neromantických nekomedií něco originálního, je prostě radost. 60% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se také na pražské Štvanici. (ČSFD)
  • Adam Hobzik popsal film slovy „Sbal prachy a vypadni po česku“. (ČSFD)
  • Vo filmu si zahral cameo aj MMA bojovník organizácie OKTAGON v strednej váhe Václav "Baba Jaga" Mikulášek. (Johnny.ARN)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama