Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (94)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání mám z tohoto filmu, protože podle celkového hodnocení jsem se nechal unést na prvotřídní záležitost. Ona sice byla ale jen v závěru, což je velmi málo. Film má velkou stopáž, ale bitek je poskrovnu, zato nudu kopec. Je to škoda, protože takhle jde jen celkově o průměrnou záležitost. 50 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy vás chytí již od první vteřiny a nepustí. Geniální úvod s bojovníky cvičícími na pláži a do toho jakási super čínská píseň. Decentní humor, ale i silné až dokonce kruté scény. No a samozřejmě dokonalé akční scény jimž směle vévodí Jet Li kterého budete naprosto "žrát". Některé záběry jsou opravdu perfektní např. bitka v dešti s mistrem Ji, když prší a Jet Li má skloněnou hlavu do země a kouká drsně vybaví se vám Matrix Revolutions a dojde vám, že Hong Kong měl co se týče bojového umění a coolovosti všechno dřív. Vrcholem filmu je headshot, který Jet Li provede cvrnknutím železné kuličky. Prostě dokonalé. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

tady jsem dlouho váhal mezi čtyřma a pěti hvězdama - ovšem musím říct, že jakmile se film rozjede, tak už se jen vezete na vlně dlouhých soubojů, decentního humoru, na kung-fu film nečekaně syrových scén a hlavně spousty momentů, které vám utkví v hlavě na hodně dlouho (souboj v dešti, žebříková scéna, pokus o znásilnění, cvičení na pláži při západu slunce, zabití padouškého mr. Jacksona). Za zmínku také stojí hudba, která v určitých momentech opravdu dost vyniká a jedná se snad o první kung-fu film, ve kterém jsem si hudby vůbec všiml:) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jasně daná, místy drsnější děj je odlehčený drobnými komediálními prvky - a vyvíjí se podle očekávání: Zákeřní padouši z řad cizinců i Číňanů jsou (jak bývá zvykem) v přesile, takže Jet Li v roli čínského lidového hrdiny Wong Fei-Hunga má plné ruce práce. Pokud nehledáte víc než skvělou akční zábavu s velice originálními a perfektně provedenými souboji, nemůžete být zklamaní. A pokud chcete rozebírat režii a scénář, vězte, že Američané (a v neposlední řadě třeba i Italové) mají zase své westerny - a převážná většina z nich dodnes funguje na naprosto stejných principech. Nepodstatný rozdíl spočívá pouze v tom, že roli hlavních hrdinů v nich přebírají nesmlouvaví pistolníci, kteří nosí kolty proklatě nízko ... :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak už mi je to jasné, prečo všetci nadávaju na hollywoodske filmy Jeta Liho. V jednoduchosti je krása a to presne sadne na tento film. Ten má dokonca sľubný príbeh, čím si len prilepšil a samozrejme dokonalé kung-fu súboje. Tie akoby predbehli Matrix! Trošku mi prídu vtipné tie ich metrové vlasy a vyholenej pol lebky. 95%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)
  • Wong Fei-hung praktizoval hung-gar kung-fu, zatiaľ čo Jet Li vo filme predváza väčšinou metódu "dlhých pästí" a tai-chi. (m.a.t.o.)
  • Často sa uvádza, že choreografiu bojových scén vytváral Yuen Woo-Ping, ktorý však nemá s týmto filmom nič spoločné. Choreografiu v skutočnosti vytváral Lau Kar-Wing (Chia Yung- Liu). (Michal123)

Reklama

Reklama