Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (269)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Asi takhle...Námět výborný, potenciál na zařazení mezi vánoční klasiky obrovské, hvězdné obsazení zajištěno, ale ve výsledku jeden z největších průšvihů roku. Nelze rozjet několik navzájem propojených dějových linek, a skoro v každé mít nějaké naprosto nesnesitelné individuum (Kaiser, Plodková, Sedláčková), takže atmosféra vánoc je v cuku letu ta tam, a postavám přejete co nejhůř strávené svátky. Ze všech linek, které se tu odehrávají, je jediná jakž takž celou dobu snesitelná ta v podání dvojice Roden + Bohdalová. U některých herců mám taky pocit, že s tím, jak jim narůstá kolonka věk, tak se zmenšuje jejich herecká schopnost, v tomto případě dvojka Kaiser + Lábus, která si tu vybírá hodně slabou hereckou chvilku. Vyvrcholení většiny linek je pak dopředu extrémně snadno odhadnutelné, prvoplánové a veskrze kýčovité, což by u vánočně laděného snímku až tak nevadilo, kdyby ale nebylo špatné vše okolo. Tady se prostě ta pravá sváteční atmosféra jaksi vůbec nedostavila. Jediné, co mě tak během filmu napadlo, je udělat si případný průnik výskytu dvojice Merkner + Bernášková u filmů, kde on je v tvůrčím týmu... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Příznivci vánoční romantiky museli na tento projekt dlouho čekat. Natáčení během první pandemické zimy provázela řada komplikací a kvůli covidu se odložila i premiéra plánovaná už na loňské Vánoce. Snímek je tedy konečně v kinech, i když milovníci výstřednosti a hysterie, typických vlastností filmů Ireny Pavláskové, přijdou zkrátka. Autorka si totiž vystačila s početnou sestavou herců a hereček, jimž dala dostatek prostoru k exhibici. A to je (víceméně) ku prospěchu věci. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Já mám Pavláskovou asi svým způsobem rád (třeba její Bestiář mě baví hodně a Pražské orgie schytaly ty hejty nezaslouženě, protože to většina diváků nepochopila, protože nečetli předlohu), a i když je Vánoční příběh dějově totálně nevěrohodná píčovina, přesto mě to nijak neuráželo, a přišlo mi to jako vcelku zábavné guilty pleasure, na které se díky kvalitnímu obsazení koukalo dobře, a navzdory 2 hodinové délce to pěkně uteklo. A ten zestárlý Pierre Richard mě tam vyloženě dojal. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bohdalové táhne na sto, ale vůbec to není znát. Hynek Čermák je sympaťák v každé poloze hraní. Netypický Roden, který potěšil oko zkušeného diváka. Nostalgická snaha připomenout dávné výstupy Lábuse a Kaisera. A tím končím. Přitom je dál ve filmu asi tucet dalších hvězd, které nemají co hrát. Pak zástup dalších méně známých nebo neznámých herců, kteří buď prostor nedostanou a nebo je jejich prostor jalový. Ale díky troše trefování se do současných politiků, kteří mohou být možná hodní, ale totální mimoni a nebo nenažraná prasata (pardon, svině), jsem film vzal jako takové neškodné, lehce zapomenutelné dílko s nulovou snahou zapsat se do dějin. Jo a Pierre Richard. Sakra. Na toho bych nerad zapomenul a fotka s Bohdalovou mi dlouhé minuty pěkně hlodala. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé příběhy je třeba brát s určitou rezervou, přičemž pospojované jsou poměrně dost násilně. Herecké obsazení ovšem nemá chybu, akorát že potenciál většiny zkušených bardů českého filmu zůstal absolutně nevyužit. Některé scény pobaví, jiné balancují na hranici trapnosti. Přesto se mi to nějakým záhadným způsobem docela líbilo. Třeba ta dějová linka s Karlem Rodenem se hodně povedla a takový Hynek Čermák hrál svou roli rovněž velmi dobře. (55%) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)

Reklama

Reklama