Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie z vojenského prostředí. Oceňuji herecké výkony Jiřího Langmajera, Karla Rodena i Vítězslava Jandáka. Přesto, že jsem kdysi na vojně také byl, nedokážu posoudit, kolik je v daném filmu skutečnosti a kolik jen invence filmových tvůrců. Myslím si, že i s odstupem let film zaujme. Děj má spád, nechybí ani jistý druh napětí ani humorně laděné scény. Smíchy se však za břicho popadat jistě nebudete. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Český film,který podle mě patří do kategorie těch vtipných a koukatelných.Jiří Langmajer exceluje v roli svobodníka Kouby, který se namočí snad do všech průserů ,které se kolem něj dějí.Líbí se mi,že to není jen tupý voják,který prostě jen nechce být na vojně, ale je to i člověk co má charakter a štěstí v neštěstí.Ve vedlejší roli charizmatický mladý Karel Roden je více než dobrou volbou. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Lehce naprůměrný film ze zcela nerealisticky (ani ne tak nerealisticky jako úplně smyšleně) popsaného prostředí československé armády. Kdyby existovaly podobné bojovky, rozhodně bych u AČR zůstal. Langmajer a Roden jako mladá ucha, už v té době jsou si však důstojnými soupeři a na jejich handrkování a „souboj“ o ženu je příjemný pohled. Silnější 3 hvězdy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších českých komedií, v jehož obsazení vévodí silný ústřední herecký trojlístek v sestavě: Langmajer, Roden, Jandák. Vedlejší postavy si vedou stejně skvěle. Daniel Landa se na vojnu prostě hodí:) Skvělé, přirozené, vtipné, nezapomenutelné. "Jo, a dávali něco s Travoltou." - "Jé, Vy jste tam byl taky? Tak vidíte, že nelžu." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu se objevily mažoretky chebského Městského dechového orchestru. (lexa.k)
  • „Byl jsem pozvaný do kavárny někde na Vinohradech, kde seděl režisér Petr Tuček. Asi jsem nějak blbě koukal, protože se na mě podíval, ukázal prstem a řekl: ‚Ty to budeš‘,“ zavzpomínal Jiří Langmajer (Kouba) na moment, ve kterém přišel ke své první hlavní filmové roli. (SONY_)

Reklama

Reklama