Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film sleduje životní cestu hlavního hrdiny Oldřicha z Roupova, syna vladyky, který se po návratu z Deváté křížové výpravy ocitne ve zpustošené zemi. Král Přemysl Otakar II. padl na Moravském poli a do Českého království přišly zlá léta. Oldřich se svým přítelem Jetřichem najdou útočiště v Sukořínském lese lapků. Události v kraji brzy doženou Oldřicha z Roupova k tomu, aby vyhlásil nepřátelství šlechtici Děpoltovi z Rýzmberka a stal se vůdcem zbojnické bandy. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Vikta 

všechny recenze uživatele

Jedno se autorům musí nechat - obrovská odvaha... Obrovská odvaha to pustit do kin... Děj absolutně nedával smysl, postsynchrony byly naprosto tragický, ochotnický souboje "armád" bez komentáře... Rozumím, že rozpočet byl velmi nízký, to ale přeci neznamená, že musí být scénář naprosto dementní... Jediný, co stálo za to, byla hudba, za kterou dávám tu jednu ušmudlanou hvězdu... ()

zukatoka02 

všechny recenze uživatele

Co se musí nechat je, že ten film vypadá sakra dobře, hudba je nádherná a výprava je naprosto fenomenální! Takhle má vypadat středověk! Je z toho cítit velké srdíčko a zapálení. Všichni, co se na tomto filmu podíleli, mají můj obdiv.  Mám ale trochu problém se scénářem. Především v poslední části filmu. Jinak se jedná na amatérské poměry a malý rozpočet o skvělý film, který jsem velmi ráda podpořila a přemýšlím, že ještě jednou podpořím.          SPOILERY!!! Ta zrada mi tam neseděla. Přišlo mi, že to bylo zničehonic. KONEC SPOILERŮ!!! ()

Reklama

Cal El 

všechny recenze uživatele

Top český nezávislý film. Nízkorozpočtová česká produkce pod vedením režiséra Leoše Kastnera dokázala minimálně po vizuální stránce vypálit rybník i nejdražšímu českému filmu historie Janu Žižkovi. Fantastická  výprava, atmosférická kamera či přesně sednoucí, místy až monumentální hudba vám dají ten pravý a neopakovatelný zážitek středověku. Je až s podivem, co vše se dá s velkou mírou nadšení a dobrovolníků u nás vytvořit mimo hlavní proud filmů koprodukovaných Českou  televizí či podpořených Státním Fondem. Trochu zamrzí předabování většiny herců včetně hlavní postavy Oldřicha v podání znamenitého Jakuba Chromečka. Pokud se bude film promítat ve vašem městě, rozhodně si ho nenechejte ujít. ()

KarlN 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu zdejší chvalozpěvy a jasné nadhodnocení podprůměrného snímku. Těžký provar, stejně jako Žižka. Myslím, že máme historii o dost bohatší, například životy mnoha mocných a slavných panovníků, než natáčet podobné historky o nezajímavé postavě v podání ještě nezajímavějšího, a mně osobně, silně protivného herce. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Proč já mám letos na ty kinofilmy takovou smůlu. Koho by napadlo, že film, který zde v tu dobu měl krásné hodnocení přes 80 %, bude taková tragédie. A to jsem ještě zlanařil kamaráda Viktu (jehož komentář je více než výstižný), že se půjdeme mrknout na vynikající nezávislý český historický film a podpoříme tak tvůrce v jejich dalších projektech… Alespoň jsme ale po cestě domů měli co rozebírat. V první řadě bych chtěl zmínit, že velice fandím tomu, aby se v českých filmech dával prostor i méně známým tvářím, což byla konec konců jedna z věcí, jež mě na filmu zaujala. Koho ale proboha napadlo, nechat posléze v podstatě téměř všechny méně známé herce předabovat těmi nejprofláklejšími dabéry? To je za mě obrovský a nepochopitelný fail. Scénář je děravý jak ementál, od začátku je plný totálních nesmyslů, s detaily si rovněž nikdo hlavu nelámal, zářným příkladem je třeba takové nádherně čisté a nažehlené oblečení zbojníků za všech okolností nebo naprosto nesmyslné dějové zvraty. A to mně jinak výprava a kostýmy nepřišli nikterak tragické. Postavy se často chovají zcela iracionálně, dialogy místy přímo trhají uši, i návaznost jednotlivých scén mi přišla dost zvláštní. Hodně mě pobavily ty „armády“ vojáků. Těch pár ochotníků působilo hrozně toporně až trapně, snad žádný souboj nevypadal ani trochu autenticky. Závěr je, promiňte mi ten výraz, úplně z prdele. Sotva se po dlouhé době začne něco dít, tvůrci to hned utnou, navíc takovým prazvláštním způsobem, že jsem si chvílemi nebyl jistý, jestli se něco omylem nevystřihlo. Nechci znít přehnaně kriticky, ale Zbojník je příběhově opravdu velmi špatný. Jedinou, zdůrazňuji jedinou věc, kterou mohu s klidným svědomím pochválit, je dechberoucí hudba. Jan Valta je dle mého názoru hudební skladatel světového formátu, jeho práci lze obdivovat na hrách Kingdom Come či na hudebním DVD Arakain XXV Eden, díky němu jsem se při sledování Zbojníka cítil, jako bych se díval na nějaký zahraniční historický velkofilm, což je vzhledem k jeho obsahu neskutečný paradox. V podstatě právě jen díky hudbě lze k filmu napsat něco vyloženě kladného. Bohužel. Tak zklamaný jsem snad nebyl ani vloni z Napoleona, a to už je co říct. 2/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Na filmu se podílelo 750 komparzistů. (holmesjedna)
  • Režisér Leoš Kastner trval na tom, aby do vedlejších rolí nebyli obsazováni jen herci, ale hlavně dabéři, poněvadž si české dabingové školy velmi považuje. (Zdroj: Leoš Kastner)
  • Zbojník představí celkem 4 katolické vojenské řády, mezi nimiž najdeme templáře, johanity, lazariány a německé rytíře. Stejné skóre má velkofilm Království nebeské (2005), s tím rozdílem, že ve Zbojníkovi nenajdeme Řád Božího hrobu Jeruzalémského a Scottův film zase nenabídl Řád svatého Lazara. (holmesjedna)

Reklama

Reklama