Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (613)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy film o masovém vrahu, u kterého byste soucítili s titulním hrdinou? Drama Patty Jenkinsové se snaží neodsuzovat, ale chápat, a daří se jí to skvěle. Herecké výkony Charlize Theronové (kdybych nevěděl, že je to ona, fakt bych ji asi nepoznal) a Christiny Ricci jsou výtečné. Je možné, že ze Zrůdy dostanete depku, protože hlavní hrdinka je sama obětí svého života a čím více se snaží, tím víc to s ní jde z kopce. Velmi intenzivní zážitek! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu nemožno absolútne uprieť to, že Charlize Theron podala nadštandardný herecký výkon a predpokladám, že si dala dosť veľkú prácu, aby naštudovala pohyby, mimiku, chôdzu a správanie skutočnej ženskej zrudy... Film ako celok ma však nehodil do kresla, ani som po jeho skončení neupadol do zádumčivej nálady, aby som sa zamyslel nad skutkami hlavnej postavy .... Filmu by určite pomohol lepší strih , ktorý bol absolútne konzervatívny, kamera bola podpriemerná a hudbu som zaregistroval takmer len pri záverečných titulkoch ... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky premakaný profil vrahyne, ktorá je sama najvačšou obeťou. Ale pozor - všetko je to balené do horkej pachute, špinavosti a negatívnych pocitov, s ktorými sa vaša tolerancia voči čomukoľvek bude musieť značne premáhať. Rovnako brilantná ako Charlize Theron, je tu aj Christina Ricci. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle proměna mě teda dostala, sice jsem věděl, že se na tuhle roli Charlize Theron dost změnila, ale takhle moc jsem to teda nečekal, skoro ani neni k poznání, kdybych nevěděl že tady hraje, tak bych jí jen těžko poznával, má fatk šílenej předkus, je dost obalená sádlem a má nějakej poďobanej obličej a k tomu přidala opravdu vynikající herecký výkon a za tuhle snahu a hereckej um si toho Oscara právem zasloužila. Naštěstí nebyla sama kdo zahrál výjimečně, Christina Ricci jí bezproblémů stačila a předvedla zatim svuj životní výkon. Sledovat ty dvě byl opravdu zážitek. Celej film je přeplněnej emocemi a některý scény byly opravdu hodně vypjatý a v nich se nejvíc projevovalo jak skvělý herecký výkony tenhle film poskytuje. Je to ještě lepší, když víte, že se to všechno opravdu stalo a že ty dvě postavy existovaly ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Aileen Wuornosová byla popravena 9.října 2002, po dvanácti letech strávených v cele smrti na Floridě. (Rodriguez)
  • Film byl natočen za 28 dní. Někdy stihli během jednoho dne natočit až čtyři scény nebo devět stran scénáře. (Martinibaby)
  • Aileen Wuornosová ve 14 letech otěhotněla a narozeného syna dala k adopci. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama