Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Hořkosladké komedie mám docela rád a protože jsem na tento film dostal tip, tak jsem ho hned zkusil, i když hodnocení není vysoké. Po zhlédnutí rozumím oběma stranám - těm kdo chválí i kritizují. Jsou totiž filmy, které nemají co říct, ale jsou dobře natočeny a tento je právě tím opakem, což možná mrzí ještě víc. Herecké obsazení slušné, i když někteří mi do svých rolí vyloženě nesedli a navíc dialogy byly bohužel často prkenné a vyumělkované. Takže jsem v rozpacích jak hodnotit a je to na hraně 2-3 hvězdiček. Přesto nakonec dám vyšší známku a příběhu budou asi víc rozumět starší diváci po bohatších životních zkušenostech, ke kterým už taky patřím. Asi by se měl Kolečko držet víc scénaristické profese, protože mu ta režisérská moc nejde.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak a dost! Tady mi na nějakou dobu přetekl pohár trpělivosti s klasickými českými - rádoby komediemi, kde jsou všechny postavy nesnesitelní idioti a chovaj se jak neskutečná hovada, a ještě ke všemu je to režijně celé podané tak, aby to působilo co nejvíce buransky a mohlo se tak zalíbit masám. A kdo kdy dneska viděl primářku z nemocnice ve starý feldě?? Kolečko si tu režíruje údajně příběh inspirovaný jeho dědou, ale dost možná to bude za pár let životní příběh jeho samotného...Potažmo jeho vlhkej sen pro důchodový věk. ()

Reklama

Filumena 

všechny recenze uživatele

Klasicky nízké hodnocení českého počinu. Já než bych koukala na emerickou romanťárnu raději zkouknu toto. Příběh trošku sladkobolný ale vychutnala jsem si výběr herců, mile mne překvapila i Martina Czyžová. Pokud chceme raději akčňák nebo horor tak nekoukejme na kolečkovu tvorbu. Jediné co bych změnila ve scénáři je to že kdyby nějaká vyzobaná slunečnice dala facku mojí dceři tak by jí nezůstal chlup na hlavě. Myslím že příběh je pro mnohé nepochopitelný, vždyť rodinná soudržnost už není moderní. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá komedie : 4 - 4,5 * a 74 % . Nevím proč je srovnávaná s komedií Teorie tygra, jen proto, že tam taky hraje J.Bartoška ? To je dost laciné srovnání, jde o dva různé příběhy ....  .Vedle postav v Obsahu byli taky výborní taky Zdeňkova+Olžina dcera Zuzana(P.Hřebíčková), její milenec+kolega z orchestru Richard(Š.Kozub), sousedka Helena(T.Medvecká) a MUDr.Divecký(L.Melník). V malých roličkách: L.Zahradnická(mladá paní s nemocným synkem) a Z.Godla(automechanik, opravující auta Karlovi a Daně). Jsou tam vynikající hlášky : "Jak se může stolice ztratit? Tu přece vždycky najdeš... ". "... se na babičku tváří jak Sinatra na viagře " a další . Dvojník W.Matušky (Vladimír Walda Nerušil) byl tak trapný, až to bylo vtipný... . Hudbu mj. hrál Pražský metropolitní orchestr (Prague Metropolitan Orchestra),dirigent Jan Chaloupecký. Hudbu nahrál : smyčcový Unique quartet . Dialog v korejštině - koreanistka Jana Dukátová. Spolupracovala též Obchodní komora při Česko-korejské společnosti. Odborní(medicínští)poradci : prof.MUDr.Jan Martínek,PhD.,AGAF+MUDr.Kristína Hugová+MUDr.Martin Jerie. ***Natáčelo se během srpna a září 2020 v Praze a okolí . ***Do pondělí 29.1./nebo do úterý 30.1.2024 je přístupný v I-vysílání České televize. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama